28 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor!

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor!

7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkide. 1 Kasım seçimlerinin ardından ise yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.



7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkilerken, emlak satışları da bu durumdan oldukça etkilendi. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi. 


Öneller Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, yaşanan siyasi belirsizlik sebebiyle faizlerdeki artış ve inşaat sektöründeki durağanlığın emlak piyasasını da olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Emlakçılar 7 Haziran'dan sonra gayrimenkul alım ve satımında umduğunu bulamadı. Bunda elbette ki siyasi belirsizlik ön plandaydı. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğin son bulması sektöre kesinlikle hareket getirecektir" dedi. 


FAİZLER DÜŞECEKTİR 

Siyasi belirsizliğin son bulmasıyla banka faizlerinde de düşüş olacağını beklediklerini söyleyen Önel, "Banka faizlerinin yüksek olması sebebiyle yatırımcı kredili gayrimenkul alımından uzak durdu. Ancak faizlerin düşmesi hem gayrimenkul yatırımcısını hem de emlak piyasasını hareketlendirecektir. Yeni konutlar ve ofis projeleri satışa sunulacak ve sektör eski ritmini bulacaktır. Aylardır bekle-gör pozisyonuna geçen yerli ve yabancı konut alıcısı yatırım yapmaya başlayacaktır" şeklinde konuştu.


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön