Ekonomi

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzün üzerinde arttı. Geçen sene bu dönemde 500 bin liraya satılan bir ev bu sene aynı dönemde 1 milyon lirayı geçti. Parasını konuta yatıran bir yatırımcı eve yatırdığı parayı bir yılda amorti etti.İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir konutun fiyatı bir yılda 2'ye katladı

Konut fiyatlarındaki yükseliş Merkez Bankası'nın verilerine yansıdı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir konutun fiyatı bir yılda 2'ye katladı. Konut fiyat endeksindeki artış ise yüzde 30'u buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut fiyatları mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 110 oranında arttı. Reel artış ise yüzde 29,7 oldu. Konut fiyatları, bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul'da yüzde 122, Ankara'da 111,7 ve İzmir'de yüzde 105,9 oranlarında arttı.

 

 

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI BİR YILDA YÜZDE 122 ARTTI

Konut fiyatları illere göre değerlendirildiğinde ise İstanbul'da yüzde 9,8, Ankara'da yüzde 9,6 ve İzmir’de 10,6’nin oranında arttı. Konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 122, Ankara'da yüzde 111,7 ve İzmir'de yüzde 105,9 oranlarında yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüksek enflasyon açıklaması! 'Bundan sonraki ilk işimiz' diyerek...

Bir ayda basılan 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik banknot sayısı! Ortaya çıkan rakam korkunç

Ev sahiplerinden kiraya yeni zam taktiği! Kirada 5 yılınızı doldurmadıysanız...

Çiftçilerin merak ettiği buğday alım fiyatları sızdı! TMO iki yeni ihale açtı bakın kaç lira ödeyecek?

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı