29 / 06 / 2024

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Toskana'da ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor. Son tarihin 27 Temmuz 2024 olarak açıklandığı destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 



İtalya'nın kırsal kesimleri, göç sebepleriyle boşalan konutlar ve durgun ekonomilerle boğuşmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge sakinleri daha iyi iş imkanları amacıyla kentlere göç ederken, geride kalanlar ise hem hayalet kasabalar hem de çürüyen evlerle karşı karşıya kalıyor.

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen bu sorunu çözmek amacıyla bölge konseyleri çeşitli çözümler üretmek amacıyla düğmeye bastı. Euronews'te yer alan habere göre Sicilya'daki bazı kasabalar, bölgede yer alan konutları 3 euro gibi sembolik fiyatlara satmaya başladı. Böylece bölgede yer alan konutlar bakımsızlıktan kurtulurken, kasabalara yeni sakinler de çekiliyor.

Toskana'da da farklı bir çözüm yoluna başvuruldu. Yetkililer, belirli bir zaman bu kasabalarda ikamet edecek olanlara maaş ödemeye başladı. Böylece hem kasabalar canlanıyor hem de göç eğilimi azalıyor.

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

BAZI ŞARTLAR ARANIYOR

'Dağlarda İkamet 2024' ismi verilen söz konusu bu  yeni program kapsamında başvuru sahiplerine Toskana kırsalında yeni bir konut satın almaları için 10 bin ila 30 bin Euro arasında para ödeniyor.

Fakat konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu konutun, Toskana'da nüfusu 5 binden daha az olan bir dağ kasabasında olması gerekli Ayrıca bir de buna  ek olarak, mali katkı mülkün satın alma ve yenileme maliyetlerinin yüzde 50'sini aşmayacak. 


AVRUPA BİRLİĞİ VATANDAŞI OLMASI ŞARTI ARANIYOR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre başvuru sahiplerinin İtalyan vatandaşı ya da başka bir Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinden bir tanesinin vatandaşı olması gerekli. 10 seneden az olmamak kaydıyla oturma iznine sahip Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişiler de başvuru yapabiliyor.

Ayrıca başvuru yapacak olanların bir İtalyan kasabasında ya da kentinde ikamet kaydı olması fakat İtalyan Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından kategorize edildiği üzere bir dağ kasabasında yaşamıyor olmaları da aranan şartlar arasında.

 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı'nın çimentoculara verdiği süre doldu: 12 yeni beton santrali için düğmeye bastı!

Gram altın 6 ay sonra bu kadar olacak! Altının efendisi açıkladı, bu rakamı duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 


Geri Dön