29 / 06 / 2024

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 

Avrupa'da emekli maaşlarına yapılan zamlar Türkiye'deki emeklilerin durumunun vahimliğini yine ortaya koydu. Almanya’dan emekli olan bir kişinin maaşı Türkiye'deki emeklinin maaşını 6'ya katlarken, Almanya'dan emekli olan Türkler bu Temmuz'da 62 bin 552 TL maaş alacak. İşte detaylar...



Almanya’da emekli maaşları, 1 Temmuz tarihinden itibaren yüzde 4.57 oranında yükselecek. Söz konusu artış, ülkedeki enflasyonun iki kat üzerinde olurken; 2037 senesine kadar da, çalışanların ücretlerindeki artışa paralel olarak her yıl otomatikman yükseleceği belirtildi. 

Alman emekliler 2037 senesine kadar Euro bazında yüzde 43 veya 45 oranında maaş zammı alacak.

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; 45 sene çalışmış ve normal şartlarda emekli olmuş bir Alman’ın ya da Almanya’da çalışmış Türk’ün maaşı, son zamla beraber ortalama 1.692 Euro’dan, 1.769 Euro’ya yükselecek.

35 sene yüksek prim ödemiş Türk de yine yüksek aylık alacak. Almanya’dan emekli olanlar, Temmuz ayı sonunda Türk lirası olarak aylık 62 bin 552 Türk Lirası maaş alıyor olacak. 

Almanya’daki emeklilerin önümüzdeki 13 senede alacakları zam da ana hatlarıyla belirlenmiş durumda. Her sene emekli zammı yüzde 2.6 oranında yükselecek. 2037'ye kadar ortalama emekli maaşlarının toplam yüzde 43 yükselmesi öngörülüyor. Eğer ülkede yüksek zamlar olursa, artış Euro bazında yüzde 50’ye ulaşabilecek. 

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 

Yalnızca emekli aylıkları değil, bakım paraları, dul ve yetim maaşları da bu ay sonundan itibaren artış gösterecek. 722 Euro’luk dul maaşı 755 Euro’ya yükselecek. 

Almanya’da emeklilik maaşları yasayla belirleniyor ve her sene 1 Temmuz'da güncelleme yapılıyor. 

Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde de emekli maaşları ortalama 1500 Euro ile 1950 Euro arasında değişiklik gösteriyor. Bu ülkelerde de her sene emekli aylıklarına düzenli şekilde zamlar yapılıyor.

Düşük emekli maaşı alanlara yasal olarak kira yardımı, ek destekler, yakacak yardımları sağlanıyor. Ayrıca sağlık sisteminden ücretsiz faydalanıyorlar. Bu şekilde emeklilerin geçim sıkıntısı ortadan kalkmış oluyor. 

Bugün çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altın fiyatları düştü! 26 Haziran 2024 canlı altın fiyatları!

O il bu sabah 4 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Öteden beri söylüyoruz, bu bölge problemli!

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!


Geri Dön