27 / 04 / 2024

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.



Eğitim Hayatı

1984'te İstanbul'da doğan  Burak Ç. Kızılhan ilk okul eğitimini Şişli Terakki’de orta ve lise öğrenimini St. Benoit Fransız Lisesinde bitirmiştir. Daha sonra Londra’da bulunan University of Hertfordshire’da Elektrik-Elektronik Mühendisliği üstüne lisans, yine Londra’da olan Brunel University’de Mühendislik Yönetimi sahasında master yapmıştır. Ayrıca, Harvard Business School’da Finans sahasında Executive öğrenimini bitirmiştir.

İş Hayatı

Eğitim yaşamının ardından Schneider Electric İngiltere’de çalışma yaşamaına başlamıştır, 2 sene proje müdürü vazifesini idame ettirmiştir. 2010 enesinde aile şirketleri olan AE Arma-Elektropanç’ta İş Geliştirme Müdürlüğü ve Orta Doğu-Kuzey Afrika (MENA) operasyonlarının başında yer alan Kızılhan, 2014 senesinden sonra şirketin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcısı vazifesine seçilmiştir.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Haziran 2017’den Temmuz 2020’ye dek AE'nin CEO’luk vazifesini yapan Kızılhan, Şubat 2019’dan beri AE Mühendislik ve İnşaat (AE E&C) şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesini idame ettirmektedir.

Orta Doğu'nun en prestijli yayımlarından Construction Week'in tespit ettiği bölgenin en tesirli 100 ismini içeren Power 100 listesinde Türkiye mümessilliği yapan iki Türk'ten birisi olan Kızılhan, 2020 enesi listesinde 62. sırada yer almıştır. Kızılhan diğer yandan 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 senelerinde da listenin en genç ismi olarak yer almıştır.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?


Geri Dön