27 / 04 / 2024

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

İstanbul, 1999'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem de dahil olmak üzere yıkıcı depremlerle dolu bir geçmişe sahip. İstanbul'da 2030 yılına kadar büyüklüğü 7 ve üzeri deprem olma ihtimali açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, Dr. Doğan Kalafat ve Prof. Dr. Haluk Özener peş peşe konuştu.



Türkiye'de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi tüm yurtta hissedilmeye devam ediyor. Depremde can kaybı ve hasar durumuna ilişkin güncel gelişmeler açıklanırken çevre illerde yeni depremler meydana geliyor. Fay hatlarındaki bu hareketlilik İstanbul'da yaşayan kişiler tarafından endişe uyandırdı.

Buralarda oturanlar dikkat! 7 nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!İstanbul'daki deprem riskiyle ilgili olarak, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, olası Marmara depremi için Japon bilim insanlarıyla 5 yıldır Marmara fayını incelediklerini ve buranın bir deprem bölgesi olduğunu belirtti.

Her an 7'nin üzerinde bir deprem olabileceğini söyleyen Özener, ne zaman olacağını kimse bilmiyor ancak bina yapı stokunun güvenli hale getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı tarama yöntemiyle binaların güvenliği ve mevcut durumunu tespit eden çalışmaları olduğunu söyleyen Özener, toplumun afet bilincini yerleştirmenin ve depreme dayanıklı bina yapımını sağlamanın önemine değindi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!..İşte ayrıntılar...


Geri Dön