01 / 05 / 2024

Burdur 2. OSB'de sona gelindi!

Burdur 2. OSB'de sona gelindi!

Burdur’da yıllardır konuşulan, İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde (2. OSB) sona geliniyor. Artık 2. OSB alanında yeni fabrikalar, tesisler yükselecek.



Vali Hasan Kürklü, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı-Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ali Gür ve 2. OSB Müdürü Bülent Aslanboğa ile birlikte, önceki gün Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumunu, yapılan altyapı çalışmalarını inceledi.


Bilindiği gibi; 2 . OSB 1995’lı yıllardan bu yana yaklaşık 20 yıldır Burdur gündeminde… Önce uzun bir süre yer seçimi ve yer tercihinde pürüzler yaşandı. Ardından yer konusu aşılınca bu kez kamulaştırma, ödenek problemleri baş gösterdi. Kamulaştırmadaki sıkıntılar da bitmek üzere, bir yandan da 2. OSB sahasında altyapı çalışmaları sürüyor. 2.OSB, Burdur’da sanayinin gelişmesi, kent’te yıllardır beklenen, arzulanan endüstriyel hamlelerin yapılabilmesi, Burdur’a yatırımcı çekilebilmesi için büyük bir fırsat. Burdur ekonomisinin özellikle de sanayi anlamında canlanabilmesi için 2. OSB’ye büyük görevler düşüyor.


22 PARSELDEN 11’İNİN TAHSİSİ YAPILDI


1996 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve 1998 yılında Organize Sanayi Bölgesi olması için yer tespiti yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Önceki gün gazeteciler ve beraberindeki heyetle birlikte, 2. OSB alanında inceleme yapan Vali Hasan Kürklü, 22 parselden 11 tanesinin tahsisinin yapıldığını, 10 parsel için de yatırımcının beklendiğini belirtti. Yaklaşık 3-4 milyon TL’lik yardımlarla kamulaştırma işlemlerinin % 99’unun bittiğini söyleyen Vali Kürklü, “Bugüne kadar 4 milyon TL’lk harcama yapıldı. Yollarımız yapıldı. Kanalizasyon, içme suyu, yağmur altyapı, sulama sistemleri yapıldı. Arazi tahsis aşamasına getirdik” dedi. Vali Kürklü, ‘2. OSB’nin Burdur’un geleceği olacağını’ vurguladı.


4 MİLYON TL. HARCAMA YAPILDI


2.OSB’nin tamamlanmasında sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Vali Kürklü; “Göreve geldiğimizde ilk canlandırdığımız konulardan biri 2. OSB’nin bitmesiydi. Burdur için hayati öneme sahip, olmazsa olmazlarından. Sayın başkanımız ve diğer arkadaşlar bu konuda çok yoğun emek sarfettiler. Yaklaşık 3-4 milyonluk yardımlarla kamulaştırma işlemlerinin % 99’u bitmişti. Bizde yoğun talep toplama yöntemiyle, burayı alacak vatandaşlarımızdan alacakları arsa bedelinden biraz peşinat alarak, altyapı ihalesine başladık. Bugüne kadar 4 milyon TL’lk harcama yapıldı. Yollarımız yapıldı. Kanalizasyon, içme suyu, yağmur alt apı, sulama sistemleri yapıldı. Arazi tahsis aşamasına getirdik. 22 parselimizden 11 tanesinin tahsisi yapıldı. 10 tanesi için de yatırımcılarımızı bekliyoruz. O konuda da seçici davranıyoruz.   Burdur’un, bölgemizin ihtiyaçlarına göre, biraz daha seçici davranıyoruz. İnşallah burası Burdur’umuzun geleceği olacak. Şu anda İhtisas Organize Sanayi bölgelerine doğru bir hamle başlayacak” açıklamasında bulundu.


SIRADA MERMER VE HAYVANCILIK OSB ATILIMLARI VAR


2.OSB çalışmalarının tamamlanmasının yanı sıra, Burdur’a ‘Mermer Organize Sanayi’ ve ‘Hayvancılık Organize Sanayi’ Bölgeleri yapılması için de ön çalışmaları olduğunu müjdeleyen Vali Hasan Kürklü, “Sayın başkanımız (BUTSO Başkanı Yusuf Keyik) Isparta-Burdur-Antalya şehrin ortak bir sanayi bölgesi gibi çok güzel geziler yapmıştı. Mermer Organize Sanayi ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgeleri yapılması için ön çalışmalarımız var. Bu noktada da eksiklilerimizin tamamlanması için kaynak arayışlarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda onu da tamamlayıp, asfalt ve kilitli parke döşemesi ile birlikte burayı faaliyete geçireceğiz. Ben bütün arkadaşlarımıza, yönetim kurulu ve müteşebbis heyetindeki arkadaşlarımıza, buraya gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Müteahhit firmamıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


HANGİ AŞAMALARDAN GEÇİLDİ


2.OSB Müdürü Bülent Aslanboğa ise, 1998 yılında bölgenin Organize Sanayi bölgesi olabileceği düşünüldüğünü ve yer tespiti yapıldığını hatırlatarak, bölgenin 2009 yılının sonunda, Burdur Organize Sanayi Bölgesi olarak resmi hüviyet kazandığını dile getirdi. 2012 yılının başından itibaren, imar planı çıkmasından hemen sonra burada kamulaştırma işlemlerine başlandığını söyleyen Aslanboğa, “Şu ana kadar arazi içerisinde kalan 168 parselin işlemleri tamamlandı. Son 1 parselinde %1,5 hissesi var, almamız gereken. Bu işlemlerde de sona gelinmiş vaziyette” bilgisini verdi.


ALTYAPI İHALELERİ BİTTİ


2.OSB sahasında kamulaştırmaya 4 milyon 800 bin TL harcandığını söyleyen Aslanboğa, “2014 yılının Ekim ayında, ihalesi yapıldı. Altyapı ihalemiz bitti. Kanalizasyon, yağmur suyu, atık su, içme suyu ihaleleri yapıldı. Ayrıca, bölgenin tüm yolları açıldı. Bu bölgedeki en büyük içme suyu depolarından, 1500 metreküplük içme suyu depomuz hazır. Kuyumuz da hazır” şeklinde konuştu.


Yetkililer, 2. OSB’de, bundan sonraki süreçte arıtma ve doğalgaz yapımı sürecinin devam edeceğini de açıkladılar.


Vali Hasan Kürklü’nün başkanlığını yaptığı, 2. OSB Heyeti, basına yaptıkları açıklamaların ardından alanda inceleme yaptı. Vali Kürklü daha sonra mini bir toplantı düzenleyerek 2. OSB”deki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön