03 / 05 / 2024

Burdur Bucak'ta yapılan kamulaştırmalar TBMM'de!

Burdur Bucak'ta yapılan kamulaştırmalar TBMM'de!

Burdur'un Bucak ilçesindeki OSB genişletme projesi için yapılan kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı..



Burdur Bucak ta yapılan kamulaştırmalar TBMM de!

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur'un Bucak ilçesindeki OSB genişletme projesi için yapılan kamulaştırmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Göker sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Göker önergesinde "Bucak İlçesinde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi genişletme ve 2. ODB alanı projesinde yer alan tarım arazilerinin sanayi alanına çevrilmesi ve kamulaştırma bedellerinin arazi değerinin çok altında olması vatandaşlarımızı isyan etme noktasına getirmiştir." dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'ni genişletmek amacıyla yapılan çalışmalarda 1. derece verimli tarım arazilerinin ziyan olacağını söyleyen vatandaşların sanayi tesisi kurmak için başka bir bölge bulunması gerektiğini belirttiğini söyleyen Göker konuya ilişkin 5 soru sordu.

 

Göker'in soruları

1- Söz konusu kamulaştırma bedeli neye göre belirlenmektedir? Bu konuda rayiç bedel miktarı dikkate alınmakta mıdır?

2- Kamulaştırma bedeli tespit edilirken bilirkişiler hangi esaslara göre seçilmekte ve hangi kriyerleri dikkate almaktadır?

3- 2003-2018 yılları arasında Burdur ilimizde ve ilçelerimizde yapılan kamu yatırımları için ne kadarlık bir kamulaştırma bedeli ödenmiştir?

4- Kamulaştırma kararı alınmadan önce sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin ve mahalle sakinlerinin görüşü alınmış mıdır?

5- Söz konusu kamulaştırma gerçekleşirse, 1. derece verimli tarım arazilerinin ziyan olacağını ve kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön