27 / 04 / 2024

Artvin OSB için yapılacak kamulaştırmalar mecliste!

Artvin OSB için yapılacak kamulaştırmalar mecliste!

Artvin OSB için yapılacak kamulaştırmalar TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



Artvin OSB için yapılacak kamulaştırmalar mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin OSB için yapılacak kamulaştırmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

Bayraktutan önergesinde "Artvin'de OSB'nin Arhavi ilçesine bağlı Yemişlik Mahallesinde kurulacağı karar verilmiş olmasına karşın henüz kamulaştırmaların yapılmamış olması arazi sahiplerini oldukça zor duruma sokmuştur. Vatandaş ekin ekememekte, işletme açamamakta, önünü görememektedir. Söz konusu Arhavi Organize Sanayi Bölgesinin yapılacağı alandaki arsa sahipleri resmi ve kesin cevap beklemektedir. Ayrıca kamulaştırma miktarları ile de ciddi endişeleri mevcuttur. Söz konusu arazinin biran önce kamulaştırılması ve vatandaşlarımıza gerekli ödemelerin yapılması ivedilikle beklenmektedir." diyerek 3 soru sordu. 

 

Bayraktutan'ın soruları

 

1- Arhavi'de arsa sahipleri kamulaştırma beklemektedir. Kamulaştırma ne zaman yapılacaktır? Bugüne kadar neden gecikmiştir? Yapılacak kamulaştırmaların başlama tarihini açıklar mısınız?

 

2- Arhavi OSB için 2018 yılı içerisinde bütçeden pay ayırmayı düşünüyor musunuz?

 

3- Arhavi OSB için bütçeden ne kadar pay ayrılacaktır?

 


Geri Dön