03 / 05 / 2024

Burdur Depremevleri Konutları'nda yıkım başlıyor!

Burdur Depremevleri Konutları'nda yıkım başlıyor!

Burdur'da kentsel dönüşüm altında yıkılacak 46 blokluk Depremevleri Konutları tamamen tahliye edildi. TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm yıkımının Nisan ayında başlaması planlanıyor.



Burdur'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak 46 blokluk Depremevleri Konutları boşaltıldı. Artık bloklar arasında sadece hurdacıların sesi duyuluyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1971'de meydana gelen depremden sonra Bozkurt Mahallesi'nde devlet tarafından yapılan 320 dairelik Depremevleri Konutları'nda yıkım nisanda başlıyor.  TOKİ  tarafından yeni konutların inşa edileceği bölgede boş duvarlara sprey boyayla yazılan yazılar ise dikkati çekiyor.

TARİHE HÜZÜNLÜ VEDA

Yazılarda kimi çocukluğuna ve anılarına veda ederken, kimi de yıllarının geçtiği binaların incitilmeden yıkılmasını istedi. 'Binaları yıkın ama içine hayallerimizi de katın', 'İncitmeden yıkın' ve 'Hoşçakal çocukluğum, anılarım' sözlerinin olduğu yazılar duydulandırdı. 1974 yılından bu yana bölgede oturduğunu söyleyen emekli öğretmen Tekin Büyükyağcı (77) "Hatıralarımız var. Üzülerek ayrılıyoruz" diye konuştu.


Geri Dön