30 / 04 / 2024

Burdur Spor Salonu yıl sonunda hizmette!

Burdur Spor Salonu yıl sonunda hizmette!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Burdur'da yapımı devam eden Spor Salonu ve Yüzme Havuzu projeleri hakkında bilgi verdi. Şiran, yatırımların 2017 yılı sonuna kadar hizmete girebileceğini söyledi.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Burdur'da yapımı devam Spor Salonu ve Yüzme Havuzu projelerinin 2017 yılı sonuna kadar hizmete girebileceğini açıkladı.


Burdur ne zaman yüzme havuzuna kavuşacak?

Ben Aralık ayı itibariyle atandım. Bizim tesislerle ilgili yapmış olduğumuz analizler sonucunda vardığımız sonuçta, yüzme havuzumuzun ihalesi feshedilmiş, tekrar yapılması gerekiyordu, sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, bakanlığımızın destekleriyle tekrar ihaleye çıktık. İhale normal süresi 400 gün, ama müteahhidin taahhüdüyle yıl sonu itibariyle, 2017 yılı sonu itibariyle biteceğini taahhüt etti. İnşallah yüzme havuzumuzu yıl sonu itibariyle teslim alacağız.


Ne yazık ki şehrimizin yarışma standartlarına uygun spor salonu yok. Spor Salonu ne zaman tamamlanacak?

Onun yanında 3000 kişilik spor salonu. Altında antrenman salonları olan. Yine aynı şekilde antrenmanların yapılabileceği bir spor salonunun inşaatı devam etmekte, şuanda ihalenin teslim süresi Ağustos'un 15'i gibi görünüyor ama, yetişmeyecek gibi iş açışlarından dolayı, o da yıl sonu gibi teslim edeceğinin taahhüdünde bulundu.


Atış Poligonu'ndaki çalışmaları Burdurlular merakla takip ediyor, hangi aşamadayız?

Onun yanında Atış Poligonu, Çendik Kamp-Eğitim Merkezi'nin olduğu yerde Atış Poligonu'muzda çevre düzenlemesini yaptık, tel örgülerini, konteynırını koyup, Kocaeli'nden de iki adet otomatik tek yollu 15 makinalı talep ettik. 1 tane kesin gelecek. İlimize, otomatik tek yollu 15 makinalı bir Atış Poligonu'nu inşallah kazandıracağız.


Gazi Atatürk Stadyumu'ndaki çimlerin sökülmesi tepki topladı. Bu konuya sizin yaklaşımınız nedir?

Mevcut stadyumla ilgili, Gazi Atatürk Stadyumu ile ilgili vardığımızda çimlerin ömrünü tamamladığını, değişmesi gerektiğini gördük. İlimizde üst lig olmadığı için, Star 2 belgeli, Proquality belgeli, çime en yakın olan ulusal müsabakalarında yapılabileceği bir saha ilimize kazandırıyoruz. Amaç şu, fazla antrenman, fazla müsabaka, bunun yanında ilerleyen zamanlarda, ömrümüz vefa ederse, inşallah ilimizde ikinci lig, birinci lig olduğu zaman mevcut stadı başka büyük bir alana naklederek, TOKİ'nin desteğiyle, Belediye'nin desteğiyle, Bakanlığımızın desteğiyle farklı bir yerde o zaman ki proje değerlendirilir. Ama an itibariyle mevcut zeminin değişmesi elzemdi ve inşallah ilimizde çok güzel faaliyetleri, müsabakaları göreceğiz. Tribünlerle ilgili şuanda, Gazi Atatürk Stadyumu tribünleriyle ilgili deprem analizi yapılmakta, deprem analizlerine göre tribünlerin değişimi söz konusu, rapor sonucuna göre bunları planlayacağız, plan dahilinde, deprem analizinden sonra tribünlerde yenilenecek.


Bunun yanında tesislerle ilgili, bunlar merkezle alakalı olan şeyler, tespit ettiğimiz, Gazi Atatürk Stadyumu'ndan sonra Kışla Semt Sahası'nın yine sentetik zemin ömrünü tamamladığı ve ışıklandırılması gerektiği ile ilgili bakanlığımıza talepte bulunduk, takipçiyiz sayın Valimizle, Milletvekillerimizle birlikte.


Spor Salonu ve Yüzme Havuzu dışında şehre kazandırılacak başka tesisler için planlamalar var mı?

Bunun yanında benim hayalim, ömrümüz vefa ederse, sayın Valimizin, Milletvekillerimizin destekleriyle Şeker Fabrikası'nın içerisinde 12 dönüm yer tahsis edilmekle birlikte bir Sporcu Fabrikası, üzerine de İl Müdürlüğünün yapılabileceği bir projemiz var, Bakanlığımıza bunu talep ettik. Yeri de tahsis olarak aldık. En büyük hedefim, Burdur'umuza bunu kazandırmak.


Sporcu fabrikası, içerisinde hentbol sahası olan, 7 tane de bireysel spor salonu olan bir tesis. Tüm branşların yapılabileceği bir tesis. Bunu Burdur'umuza kazandırabilirsek, muhteşem bir iş olacak.

Bunun yanında Askeriye Köyü'nün orada bir yerimiz vardı. Bu yerle alakalı, DSİ'nin deresi bulunduğu için o alanda çekme mesafesi en az 10 metre olduğu için, oraya küçük bir halı saha planlamaktayız.


Tabi ki sizin hizmetleriniz şehir merkzeziyle sınırlı değil. İlçelerde durum nedir?

İlçelerde bütün analizlerimizi yaptık, tesislerle ilgili, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Gölhisar, en son ben geldiğimde yer teslimini aldık, Çavdır 250, Tefenni 250, Karamanlı 500, Gölhisar Gençlik Merkezi yapılarak, içerisinde de spor salonu olan bir tesis. Diğer ilçelerimizle ilgili, salonu olmayan ilçelerimize spor salonlarını talep ettik, salonlarıyla ilgili takipteyiz. Malum Gölhisar Bölgesel Amatör Lig'e çıktı, buradan da kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah yakın sürede, devlet büyüklerimizin desteğiyle, takiplerimizle Gölhisar'a yine aynı şekilde, Star 2 belgeli, proquality belgeli sahanın zeminiyle, tribünleri ve soyunma odalarıyla ilgili taleplerimizi yaptık, inşallah yakında bu yatırımın onaylanacağını düşünüyoruz. Gölhisar ilçemize de bu tesisi kazandıracağız.


Bunun dışında yine çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor. Karamanlı'nın 500 kişilik Spor Salonu'nun yanındaki saha içinde değişimle ilgili bakanlığımıza yazımızı yazdık, bunun da takipçisiyiz. İlimizin tepeden tırnağa tesis anlamında ihtiyaçlarını bakanlığımıza ilettik. Bunların hepsinin takipçisiyiz. Bucak'ta malum Bölgesel Amatör Lig'de, onun da sahasının zemininin değişmesi, soyunma odalarının yenilenmesi, talebini yaptık, onun da takipçisiyiz, inşallah ilimize kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti yapıyoruz.


Burkent sahasında Belediyece tahsis edilen alanda bir gelişme sağlanabildi mi?

Bahçeşehir Koleji'nin oradaki, Belediyemizin bize tahsis etmiş olduğu saha, biliyorsunuz orada 170 adet ağaç var, ağaçların sökülüp, tekrar monte edilmesiyle ağaçların tutmayacağı söylendi. O yüzden bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Ağaçları tahliye edebildikten sonra oraya bir açık saha yatırımı programımızda var.


Çendik Plajı'ndaki bir türlü verimli kullanılamayan tesisle ilgili bir projeniz var mı?

Çendik Kamp Eğitim Merkezi'miz var. Önceden yelken, kano, kürek gibi branşlar yapılmış. Biz buraya geldiğimizde bu kamp merkeziyle ilgili yıkım kararı alınmış. Çok kötü bir durumdaydı. Orayla ilgili güzel bir çevre düzenlemesi yaptık. Binanın yıkımıyla ilgili Antalya'daki kurula, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığıyla, tekrar biz burayı kazandırmaya çalışıyoruz diye talep yazısında bulunduk, sayın Valimizin emriyle. Bu talep yazısından sonra bize sunacakları, burayı yıkmanız gerekiyor dediklerinde, burayı ahşap bir yer yapabilirsek, evet onu yapacağız, burayı güçlendirebilirsiniz dediklerinde, güçlendirip, tekrar su sporlarına kazandıracağız. Çünkü bana göre üç tarafı göllerle çevrili Burdur ilimizde su sporlarının olmaması, şahsım adına bu bizim bir eksikliğimiz ve biz bunu canlandıracağız.


Şehrimizin tanıtımında spor kulüplerinin başarılarının büyük önemi var. Bu alanda yeni bir çalışma var mı?

İlimizde 2017-2018 sezonu içerisinde Hentbol ile ilgili Gençlik Spor Kulübümüze bağlı bir takım oluşturacağız, bu takımı ligde yarıştıracağız ve ilimizde hentbol maçlarını da bu sayede izlemiş olacağız.

En son Boks ile ilgili sayın Valimizin büyük bir desteğiyle, kendisine de buradan çok teşekkür ediyorum, ilimize olan ilgi ve alakasından dolayı, Türkiye Şampiyonası yapıldı, Türkiye Şampiyonası ile birlikte büyük bir sinerji oluştu, spor turizmi oluştu, bütün oteller, lokantalar, işyerleri vs. güzel bir gelir elde ettiler. Bu şampiyonada bizi gururlandıran bir çocuğumuz şampiyon oldu ve şuanda da Milli Takım kampındalar, Avrupa Şampiyonasına katılacaklar. Bunun yanı sıra tüm branşlarla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Sadece Boks, Tenis, Judo, Atletizm değil. Atletizm de Yasemin kızımız bizim öncülüğümüzü yapıyor, ilimizde çok güzel başarılar elde etmiş, Balkan Şampiyonu olmuş bir kızımız. Bir üst kategoriye çıktı şimdi, gençlerden sonra büyüklerde yarışmaya başladı. En son Artvin'de yapılan müsabakada 4. oldular. Judo ile ilgili Mine Kalender kızımız en son Balkan Şampiyonu oldu, ilimizi en iyi şekilde temsil etti. Bayrağımızı göndere çektirdi. Malum biliyorsunuz 3 kortumuz var, 2'si toprak, biri hard kort, yoğun bir talep var, özellikle 2 antrenörümüz ile birlikte biraz daha eğileceğiz tenis branşına. Güzel sporcular çıkıyor. Çocukların daha çok müsabaka yapmalarıyla birlikte ileride inşallah Milli Takıma sporcu kazandırmayı hedefliyoruz. Bucak teniste çok iyi. Orada çok iyi sporcularımız var. Bucak Kent Ormanı'nın içerisinde ormana ait olan alanda 6 kortluk bir tesis kazandırmaya çalışıyoruz. Onu da kazandırdıktan sonra, arz ve talebe göre diğer tesisleri değerlendireceğiz.


İl Müdürlüğünüzün en önemli çalışma alanlarından birisi de Gençlik Kampları ve kurslar. Bu konularda okuyucularımızı bilgilendirebilir miyiz?

Bunun yanında Gençlik Merkezimizde çok güzel faaliyetlerimiz var. Kamplarımız mevcut şuan, gitmeye devam ediyorlar, gönüllülük faaliyetlerimiz var, saz, gitar kurslarımız, sportif faaliyetlerimiz var. Yine sizin aracılığınızla, Burdur yaşayan vatandaşlarımızın, Gençlik Merkezini ziyaret etmelerini istiyoruz. Bu vesileyle herkesin Ramazanını tebrik ediyorum, önümüzdeki Ramazan Bayramı'nı kutluyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Turizm açısından doğal ve tarihi potansiyelimiz büyük bir avantaj. Buraları sportif faaliyetlerle bütünleştirmek, tanıtmak mümkün mü?

Burdur mükemmel bir şehir. Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri. Asayiş olayı olmayan, huzur kenti bir şehir. Turizm şehri. Türkiye'nin Malpleri olan Yeşilova Salda Gölü. Sayın Valimizin de ilgilendiği Salda Kayak Merkezi. Ağlasun'daki Antik Kent Sagalassos, Gölhisar'da Kibyra. Biz bunları, kurum olarak söylüyorum, bunları kullanarak, spor turizmiyle birleştirmek istiyoruz. İlimizde bu kadar güzellikler var, hem spora gelin, hem ilimizde bu güzellikleri gezin, diye reklam edeceğiz. Ne zaman, yüzme havuzumuz ve spor salonumuz bittiği zaman. Biz bunları deklare ettiğimizde insanlar yüzme havuzuna ve spor salonuna müsabakalara geldikleri zaman, aynı şekilde bu arkadaşlarımızın da gezi yapmalarını sağlayacağız. Burdur spor yapma anlamında meyilli bir il, özellikle bayan güreşimiz bu anlamda başarılı, atletizm yönünde başarılı, antrenör arkadaşlarımız başarılı. Burdur çok sevdiğim, ömrümüz vefa ederse, devletimizde uygun görürse, emekliliğe kadar düşünebileceğimiz bir il. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bizi buraya görevlendirip, gönderen devlet büyüklerimize de saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum.


Önemli bir çalışma alanı da Yaz Okulları. Yaz Okulları faaliyetleri ne durumda?

Şuanda bizim antrenörlerimizin hepsi, okullar açıkken, her antrenörümüzü 2 okula görevlendirip, her branştan antrenörümüzü, kendi branşlarıyla ilgili yerel ligleri oluşturmuş ve tüm branşlarımızı tanıtmışlardır. Tüm antrenörlerimiz, ilimizin hareketli caddelerinden İstasyon Caddesi'nde stant kurarak, tüm velilerimize, ücretsiz olarak yapacağımız yaz okullarıyla ilgili tanıtım yapıyorlar. 29 Haziran'daki açılışımızla birlikte Yaz Okulları'nın startını vereceğiz. Ama yaz okulları sadece yazın yaptığımız bir branş değil, bizim yıl boyu, 12 ay boyunca yaptığımız spor faaliyetleri devam etmekte. Sadece onun ismi yaz okulu. Buradan tüm velilerimize sesleniyorum, bütün branşlara ücretsiz olarak, yaz okullarına gönderecekleri çocukları, yıl boyunca gönderebilirler. Buradan da sizin aracılığınızla bunu velilerimize söylemiş olalım.


Bu bilgilendirme içeren söyleşi için teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.



Burdur Gazetesi


Geri Dön