27 / 04 / 2024

Burdur'da dev kampüs ve AVM inşa edilecek!

Burdur'da dev kampüs ve AVM inşa edilecek!

Akdeniz Bölgesi'nin en büyük Fen İşleri Kampüsü olma özelliği taşıyan yapının temeli, Sultanderesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AVM için de proje çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi.



Akdeniz Bölgesi'nin en büyük Fen İşleri Kampüsü'nün temelini atan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AVM için de proje çalışmalarına başladıklarını söyleyip, en kısa zamanda yapımına başlanacağının müjdesini verdi.


Akdeniz Bölgesi'nin en büyük Fen İşleri Kampüsü olma özelliği taşıyan yapının temeli, Sultanderesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye çalışanları ve Burdur halkının katıldığı temel atma töreninde, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediyenin ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Göreve geldiğinde Burdur Belediyesi'ne ait 54 Milyon TL'nin üzerinde borç olduğunu, bunun 9.5 Milyon TL'sini 20 ayda ödeyip, bir o kadar daha hizmet ürettiklerini açıkladı.


Katlı Otopark'ın açılışında, bölgenin en modern Fen İşleri Kampüsü'nü inşa edeceklerinin sözünü veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, verdiği sözün arkasında durarak temelini attığı Fen İşleri Kampüsü'nün ardından, AVM çalışmalarına da başlayacaklarını müjdeledi.


Sultanderesi'ndeki Fen İşleri Kampüsü'nün açılışında konuşan Belediye Başkanı ALi Orkun Ercengiz, Burdur'a yakışan bir Fen İşleri Kampüsü'nün başladığını vurgulayıp, "Söz verdiğimiz şekilde, Burdur'a hizmet etmeye devam ediyoruz. Amacımız; Gayri siyaset anlayışında bu görev bittiği gün Burdur'a iyi işler bırakma çabasıyla, arkadaşlarımızla birlikte, kaynaklarımızı en iyi şekilde ve en uygun şekliyle kullanmaya gayret gösteriyoruz." dedi.


1 Nisan 2014 yılında göreve geldiğinde, Burdur Belediyesi'nin şirketlerle birlikte 54 Milyon 317 Bin TL borcunun olduğunu, buna karşılık toplam kasada ise 2 Milyon 261 Bin TL para bulunduğu, bunun da 2 Milyon 135 Bin TL'sinin, Otoparkta kullanılması için yasal olarak zorunlu tutulduğunu açıklayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bugün itibariyle toplam borcumuz 45 Milyon 51 Bin TL. Yani biz 20 ayda, 9.5 Milyon TL'lik borcu, kendi olanaklarımızla ödedik. Borç öderken de kentimize bir otopark kazandırdık, parasını Devlet Malzeme Ofisi'ne ödediğimiz 583 Bin TL'lik araçlarımız şu an beklemekte. Bununla birlikte 3 Milyon 580 Bin TL'lik araç ve ekipmanı Burdur Belediyesi'ne kazandırarak, toplamda 9 Milyon 350 Bin TL'lik bir edinim sahibi olduk. Mevduatlarla birlikte bu edinimleri üst üste koyduğumuzda, 18 Milyon 424 Bin TL gibi bir rakamı Burdur Belediyesi olarak hem tasarraf ettik, hem iş ürettik." sözleriyle, belediyenin ekonomik tablosunu, kamuoyuyla paylaştı.


Fen İşleri Kampüsü hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Önümüzde Fen İşleri Kampüsümüz var. Bu kampüsümüzü toplam 6 Milyon 360 Bin TL'ye bitireceğiz. 300 günde bitmesi için sözleşme imzaladık. İnşaatına da başladık. Burasını, gününden önce bize teslim edecekler. Bize yakışmayan, emekçimize yakışmayan, emekçimizi barakalarda çalıştırmak zorunda kaldığımız, olanaksızlıklar içinde üretim yapan Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Su İşleri, Temizlik İşleri ve İtfaiye personelimizin bundan böyle bölgenin en modern fen işleri kampüsünde iş üretmesini sağlayacağız. Burdur Belediyesi olarak bu işi bitirdikten sonra, arkadaşlarımızın kentsel tasarım çalışmalarına başladıkları, Burdur'un en büyük talebi olan AVM'yi yapacağız. Daha önceki belirlenmiş yerin hukuki bir takım problemleri var. O yüzden yeni bir alan belirleyip, Belediye olarak çalışmamızı yaparak, Burdur Halkını AVM'yle buluşturacağız." diyerek, yeni projelerin müjdesini verdi.


Burdur Gazetesi


Haber Burdur Hedef Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Akdeniz Bölgesi'nin en büyük iş kampüsü olarak nitelendirilen ve Burdur Belediyesi bünyesindeki tüm birimlerin tek çatı altında toplanacağı Burdur Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'nün temeli, düzenlenen törenle atıldı. 


Burdur merkez Sultanderesi Mevkii'nde bulunan Fen İşleri Kampüsü inşaat alanında düzenlenen Temel Atma Töreni'ne, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Burdur Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Duygulu, Serdar Başgül, Ali Say, Belediye Meclisi Üyeleri, Burdur Belediyesi Birim Müdürleri, CHP İl Başkanı Ali Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, muhtarlar ve belediye personeli katıldı. 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kampüste çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


"DAHA İYİ BİR BURDUR'DA YAŞAMANIZ İÇİN GECE - GÜNDÜZ GAYRET GÖSTERECEĞİZ"


 Fen İşleri Kampüsü müteahhidinden, inşaatın Temmuz ayında bitirilerek, kampüsü teslim alacaklarının sözünü alan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bugün burada Burdur'a yakışan bir Fen İşleri Kampüsü'nün temel atma töreninde birlikteyiz. Biz söz verdik, söz verdiğimiz gibi, söz verdiğimiz şekilde Burdur'a hizmet etmeye devam ediyoruz. 

Amacımız gayri siyasi bir anlayış içinde bu görev bittiği gün Burdur'a iyi bir şeyler bırakabilmek adına arkadaşlarımızla birlikte kaynaklarımızı en akılcı şekilde ve en uygun şekliyle kullanmaya gayret gösteriyoruz. İnşaatına da başladık, umut ediyorum, gününden önce katlı otoparkta olduğu gibi bu kampüsü bize teslim edecekler. Bize yakışmayan, emekçimize adeta orada barakalarda oturttuğumuz, çalıştırdığımız olanaksızlıklar içinde üretim yapan emekçi arkadaşlarımıza bundan böyle bölgenin en modern fen işleri kampüsünü kazandırıp, Park ve Bahçeler, Su İşleri, Fen İşleri, Temizlik ve İtfaiye personelimizin bize yakışan şekliyle burada iş üretmesini sağlayacağız. 21 Eylül 2015'te teslim ettik arazimizi, 18 Temmuz 2016 günü, 300 günün öncesinde, Fen İşleri Kampüsümüzü bitireceğiz. Bizler çalışacağız, sizlerin beğenisi, sizlerin daha iyi bir Burdur'da yaşamanız için gece gündüz gayret göstereceğiz. Zaman zaman eksikliklerimiz olacak, hatalarımız olacak ama kabahat işlememeye özen göstereceğiz. 


Eleştirilerinize her zaman açığız ancak eleştirilerin mutlaka bir önerisi olursa, bu eleştirilerin daha anlamlı, daha önemli ve bizim için daha yapıcı olacağının altını bir kere daha çizerek, yeni tesisimizin tüm Burdur'umuza, halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 


ESKİ FEN İŞLERİ ALANINA AVM MÜJDESİ! 


Fen İşleri Kampüsü'nün tamamlanmasıyla birlikte Asri Mezarlığın yanında bulunan eski fen işleri alanının Ticari Ağırlık Merkezi olacağını dile getiren Belediye Başkanı Ercengiz, "Bu kampüsün bitmesinin ardından daha önceki Fen İşleri Kampüsü'nün, bizim özel proje alanı olarak bizim daha önce yapılmış imar çalışmasının neticesi olarak Burdur'a yeni bir alan olarak kazandırılacak. Burdur Halkı'na hizmet edecek yeni projelerle karşınıza çıkacağız. Bu alanda bizim için çok kıymetlidir. Çünkü, Burdur kentinin ticari ağırlık merkezinin sadece bir kilometrekarelik bir alanda olması hem kent içi trafiği hem de kent içindeki sosyal artışını maalesef olumsuz etkilemektedir. Bunun için yeni ticari ağırlık merkezini oluşturacağız. Ticari ağırlık merkezine de Burdur halkının istediği alışveriş merkeziyle Burdurlumuzu buluşturacağız" diye konuştu. 


'BURDUR HALKI'NIN İSTEDİĞİ AVM'Yİ YAPACAĞIZ' 


Burdur Halkı'nın AVM isteğini Fen İşleri Kampüsü tamamlandıktan sonra yapacaklarını dile getiren Başkan Ercengiz, "Bu maliyetin sonunda Burdur Belediyesi olarak, bu işi bitirdikten sonra bir yanda da projesini yapmaktayız. 

Bununla ilgili kentsel tasarım çalışmalarına başladık. Arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışmaları başlattılar. Burdur'un en büyük talebi bir alışveriş merkezi, bunun farkındayız, bunun bilincindeyiz ancak, daha önceki belirlenmiş yerin hukuki birtakım problemleri var. Henüz onu bitiremedik, maalesef istediğimiz aşamaya gelemedik ancak zaman da hızla ilerlediği için kendimize yeni bir alışveriş merkezi alanı tespit ederek, kentsel tasarımımızı yaparak, orada belediyeye ait özel proje alanında çalışmamızı yaparak, Burdur halkının istediği alışveriş merkezini Burdur halkıyla buluşturacağız. Bunun da sözünü buradan vermek istiyorum" şeklinde konuştu. 


Dua edilmesi ve kurban kesiminin ardından Akdeniz Bölgesi'nin en büyük iş kampüsü olarak nitelendirilen Burdur Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'nün temeli, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'nın operatör butonuna basmasıyla atıldı. 



Burdur Hedef Gazetesi


Haber Çağdaş Burdur Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2015 yılını değerlendirdi. Başkan Ercengiz, konuşmasında Burdurluların özlemle beklediği Alışveriş Merkezi inşaatının 2017 yılında başlayacağını müjdeledi. 


Burdurlulara Alışveriş Merkezi sözü verdiklerini ve 2017 yılında AVM inşaatına başlayacaklarını müjdeleyen Başkan Ercengiz, "İhale süreçleri bittikten sonra 2017 yılı içerisinde AVM inşaatı yapımına başlanacak. Yer tespiti konusunda birkaç düşüncemiz var. Henüz netleştirmedik, zaman zaman mülkiyet problemleri çıkabiliyor. Bunlara bakacağız, kendi mülkiyetimize yapacağız. Burada kaynakları doğru kullanmak adına belki yap-işlet-devret modeliyle, belki de bunu kendi kaynaklarımızdan yapmak için kollarımızı sıvayacağız" dedi. 


Çağdaş Burdur


Geri Dön