28 / 04 / 2024

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte başlayan göç hareketinin ardından, Türkiye'de emlak sektörü bir anda zirve yaptı. Bu zirveyle beraber hem satılık hem kiralık konut fiyatları tırmanışa geçti. 

Yabancıya ev satanlar ya da kiralayanlar resmen zengin olurken, bu satışların nasıl sonuçlar oluşturacağı pek hesaba katılmıyor. 

Burdur daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

Burdur Gazetesi'nden Kemal Taraşlı'nın haberine göre; 'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'da, hala bu alışveriş yerli halk arasında sürdürülüyor. 

Fakat, gündeme gelen bir son dakika iddiasıyla, Burdur'da arazi satıldığı ve bu arazilerin emlakçılar eliyle yabancıya gittiği belirtildi. 

Satışları yapan emlakçıların da şehir dışından geldiği ileri sürülüyor. Son günlerde şehirde yaşayanlar sık sık "Emlakçılar, bu arazileri kimlere satıyorlar? Atalarından kalma topraklarını satmak zorunda kalan vatandaşları, devlet koruyamaz mı? Ata tarlaların satışlarının önüne geçmek için bir devlet politikası başlatılamaz mı?" sorularını gündeme getiriyor. 

Burdur daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

Burdur'un verimli arazileri üzerinde emlakçıların toplu alımlar yaptığı, bu arazilerin de emlakçılar üzerinden yabancılara satıldığı iddiasının doğru olması halinde önlem alınmaması durumunda verimli arazilerden kimlerin karnını doyuracağı merak ediliyor. 

Söz konusu durum, İsrail ve Filistin arasında başlayan savaşın sebeplerini akıllara getirdi. 

İsrail- Filistin arasında devam eden savaşın temelinde yatan problemin de yine toprak satışlarıyla başladığı ifade ediliyor.  Bu örneğin, Türkiye'de de yaşanan emlak ve arazi satışına karşı dikkatli olunması gerektiğini gözler önüne serdiği belirtildi.

Ancak henüz Burdur için ileri sürülen bu iddia ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Burdur daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

Bunların yanı sıra Bucak'ta da Millet Ormanı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bucak Kent Ormanı içerisinde yapımına devamedilen "Millet Ormanı" çalışmalarında incelemelerde bulunan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Huzurlu ve nezih bir ortamda vakit geçirilebilecek çok önemli bir alan kısa sürede bitirilecek" dedi. 

Millet Ormanında mesire ve piknik alanlarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, kafeterya, spor ve sosyal donatılar, bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan deprem konutlarına ilişkin açıklama: Yıl sonuna kadar teslim etmeyi öngörüyoruz...

Son dakika! Emeklilere refah payı zammı! En düşük emekli maaşı yükseliyor!

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

 


Geri Dön