30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan deprem konutlarına ilişkin açıklama: Yıl sonuna kadar teslim etmeyi öngörüyoruz...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan deprem konutlarına ilişkin açıklama: Yıl sonuna kadar teslim etmeyi öngörüyoruz...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da sene sonuna kadar yaklaşık 4 bin kalıcı konutu teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin kalıcı konutu teslim etmeyi öngördüklerini belirtti. Yılmaz, "Bir taraftan depremin tahrip ettiği altyapıları tamir ederken diğer taraftan da rezerv alan benzeri yeni alanlar oluşturduk." dedi.

Yılmaz, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesinde yapımı devam eden deprem konutları alanında inceleler yaptı.

Yılmaz, Malatya'nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde en çok hasar alan illerden biri olduğunu söyledi.

4 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Malatya'nın çok sayıda konuta ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, kentte şu an itibarıyla 22 bin konutun inşaatının devam ettiğini anlattı.

İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde yükseldiğine dikkati çeken Yılmaz, "Yıl sonuna kadar 4 bini aşkın konutun hak sahiplerine dağıtılacağını öngörüyoruz. Diğerleri de peyderpey gelecektir" diye belirtti.

"Hak sahipliği de aşağı yukarı şimdi netleşiyor" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Dolayısıyla vatandaşımızı kalıcı bir şekilde bu barınma sorununu çözme noktasında iyi bir duruma taşıyoruz. "şeklinde konuştu.

Depremzedelerin konteynerlerde yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Yılmaz, bu sürecin kalıcı konutların yapılmasıyla sona ereceğini vurguladı.

ESNAFLAR İÇİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Depremlerden zarar gören esnaf için de çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, bu sorunların da kısa sürede çözüme kavuşacağını kaydetti.

Kentteki sanayi alanlarını daha da büyüteceklerini anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha çok üretim, ihracat, istihdam imkanları geliştirmeye çalışıyoruz. Çok yönlü bir şekilde vatandaşımızın deprem sonrası yaralarını sarıyoruz. Yaşam ortamını ve iş ortamını daha uygun bir noktaya getiriyoruz. İnanıyorum ki kısa bir süre sonra Malatya eskisinden de daha güçlü olarak ve daha güzel bir ortam sağlayarak yoluna devam edecek. Türkiye Yüzyılı diyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın inşallah öncü şehirlerinden biri Malatya'mız olacak."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, kurum amirleri ve vatandaşlar eşlik etti.

Son dakika! Emeklilere refah payı zammı! En düşük emekli maaşı yükseliyor!

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Altın düşüyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 8 Kasım Çarşamba altın fiyatları


Geri Dön