29 / 04 / 2024

Burhan Karahan: Su yalıtımı ile binanız dışında sağlığınızı da koruyun!

Burhan Karahan: Su yalıtımı ile binanız dışında sağlığınızı da koruyun!

Sonbaharla ve okulların açılması ile birlikte her yıl astım, alerjik reaksiyonlar ve solunum yolu enfeksiyonu şikâyetlerinde ciddi bir artış yaşanıyor. BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan su yalıtımı ile sağlığın da korunduğunu açıkladı...



Sonbaharla ve okulların açılması ile birlikte her yıl astım, alerjik reaksiyonlar ve solunum yolu enfeksiyonu şikâyetlerinde ciddi bir artış yaşanır. Doğal ortamdaki nem ve rutubet yükselmesinin yanı sıra kapalı bir ortam olan okulların açılması da bu hastalıkların yayılması ve etkinliğinin artmasında önemli bir faktör. Tüm bu şikayetleri azaltmak için alerjik reaksiyonlar, solunum yolu enfeksiyonları ve romatizmal hastalıkların tetikleyicisi olarak görülen nem ve rutubetten kendimizi ve çocuklarımızı korumamız gerekiyor. 

Binaları nem ve rutubetten koruyan faktör ise su yalıtımı uygulamasının yapılmış olması. Ancak; genel olarak yağışlı bir iklime ve yüksek rutubet oranına sahip ülkemizde binaların yüzde 85’inde su yalıtımı yok.  Bu oranın bu denli yüksek olmasının en önemli nedeni ise su yalıtımı uygulamasının zorunlu olmaması… Yaşadığımız evler, işyerlerimiz ve canımızdan fazla değer verdiğimiz çocuklarımızın günün önemli bir vaktini geçirdiği okullarında su yalıtımı olup olmadığını sorgulamamamızın en önemli nedeni de su yalıtımının faydalarını ve gerekliliğini yeterince bilmememiz... 

Birçok hastalığın tetikleyicisi olan nem ve rutubetten binalarımızı korumanın hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER); işyerleri, okullar, kreşler ve evlerimizde su yalıtımı olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmak gerektiğine dikkat çekiyor. Yaşanılan ortamlardaki nem ve rutubetin solunum yolu enfeksiyonlarından romatizmaya; astımdan alerjik reaksiyona kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, sağlıklı bir hayat sürmek için su yalıtımı yapılmış binaları tercih etmek gerektiğini vurguladı. 

Su yalıtımı uygulamasının binalarda bakteri ve küf oluşumunu engellediğini, suyun çatı ve tavanlardan damlamasını engelleyerek sağlıklı ve konforlu iç ortamlar sağladığını belirten Karahan, sağlıklı bir yaşam sürdürmenin en önemli koşulunun sağlıklı ortamlarda yaşamak olduğunu belirtti. Karahan “Halkımızı özellikle ev alırken mutlaka su yalıtımının olup olmadığını sorgulaması konusunda uyarıyoruz. Ayrıca yeni bina yaptıracaklar da mutlaka standartlara uygun, CE belgeli su yalıtımı malzemeleriyle binalarına su yalıtımı yaptırmalı. Su yalıtımı bir yandan sağlıklı ve konforlu bir yaşam sağlarken diğer yandan korozyonu engelleyerek yaşadığınız binanın servis ömrünün uzamasını ve dayanıklılığının sürekliliğini sağlıyor ” şeklinde konuştu. 




Geri Dön