06 / 05 / 2024

Burhanettin Kocamaz: Mut'un geleceğine yatırım yapıyoruz!

Burhanettin Kocamaz: Mut'un geleceğine yatırım yapıyoruz!

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; Mut'un derin bir tarihe sahip olduğunu söyleyerek daha fazla çalışmayı ve daha iyi hizmetleri hak ettiğinin altını çizdi.



Mut'un derin bir tarihe sahip olduğunu, pek çok medeniyete ev sahipliği yaparak farklı dinlere kucak açan bir hoşgörü merkezi olduğunu söyleyen ve Mut'un daha fazla çalışmayı ve daha iyi hizmetleri hak ettiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, "Bildiğiniz gibi yolların erişilebilir olması bir kentin gelişmişlik düzeyini gösterir. Mut yolları, pek çok önemli kente ve ilçeye ulaşmak için kullanılan önemli bir kara bağlantısıdır. Bu anlamda Mut yollarını daha güvenli ve konforlu hale getirebilmek için yol çalışmalarımıza ağırlık verdik. Öncelikle işe, yol güvenliği olmayan, standart dışı yollara asfalt kaplama ve yol bakım onarımı yaparak başladık. Mut ilçemize toplamda 838.54 ton sıcak asfalt döktük" dedi. Asfalt hizmetlerinin yanı sıra şebeke ve kanalizasyon çalışmalarına ve atık su tesis çalışmalarına da devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, Mut'ta toplamda 42 bin 875 m. şebeke hattının tamamlandığını belirtti. 


MUT ATIKSU ARITMA TESİSİ BİR AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK

Mut ilçesi için önemli olan birçok çalışmayı en kısa zamanda hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, "Mut Atıksu Arıtma Tesisi yapımı kapsamında, 57.000 kişi kapasiteli atıksu arıtma tesisi için bu güne kadar toplam 8 milyon 300 bin TL harcama yaptık. Tesiste şu an deneme işletmesi yapılmakta olup, tesisimiz 15-20 gün içerisinde hizmete açılacaktır. Meydan Mahallesi Kanalizasyon İşi sözleşmesini de 3 Ekim 2015 tarihinde 247 bin963 TL bedel üzerinden imzaladık. İşin 90 gün içinde bitirilmesi planlanmaktadır" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere destek olduklarını ve desteklerinin devam edeceğine de değinen Başkan Kocamaz, Mut'ta 41 bin metre sulama borusu dağıttıklarını ve 15 bin 480 metre sulama borusunun da ihale sürecinin devam ettiğini ifade etti. Mersin'in Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Mersin, günden güne büyüyen, büyüdükçe gelişen bir kent. Bu anlamda Mut'a yapacağımız her yatırım Mersin'in gelişimine yapılan yatırımdır, aynı şekilde Mersin'e yapılan her yatırım Mut'un geleceğine yapılan yatırımdır" dedi. 


Açılış töreninde konuşan Nebi Yılmaz ise, 17 yıldır bu ilçenin bütün sorunlarını ezberlediklerini belirterek; "İl Genel Meclisi Üyesi olduğum dönemlerde, bu ilçeye senede 2 milyon para girdiğinde, kurban keser davul çaldırırdık. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu kurbanı bize deflarca yaşattı, kendisine teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun" dedi. 


YILDA 20 KM. ASFALTTAN 150 KM.'YE ÇIKTIK 

Yıl ortalaması 20 km asfalt dökülen ilçede, Büyükşehir'le beraber 200 km'yi hedeflediklerini belirten Başkan Yılmaz; 115-120 km'de kaldıklarını, mevsim eleverirse 20 gün daha asfalt dökeceklerini söyledi. Yılmaz, "Geçmişte senede 20 km asfalt dökülen bir ilçeye, 150 km'yi 1 yılda dökeceksin. Ondan sonra hala bu memlekette siyaset yaptıracaksın başkasına" dedi. 


BÜYÜKŞEHİR'İN KATKISI 25 MİLYONU GEÇTİ 

Büyükşehir'in ekonomik gücünü bildiklerini ifade eden Yılmaz, Büyükşehir'in ilçeye katkısının 25 milyonu geçtiğini belirtti. Yılmaz, "Senede 2 milyon giren bir ilçeye 25 milyon yatırım yapmışsan; gerçekten adresimiz hizmet. Adresimiz, bu milleti sevdadan geçiyor hemşerim. Biz bu memlekette; dişiyle, tırnağıyla, canıyla bu memleketi vatan haline getiren sizlere kurban oluruz" şeklinde konuştu. 


YAPILANLAR TAKDİR EDİLMELİ 

Yapılanların takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, geçmiş dönem Belediye yönetimine göndermede bulundu. Yılmaz şöyle konuştu: "Herkes birşeyleri takdir etmeli bu memlekette. İlçe Belediyesi olarak 30 milyon borçla devralınmış bir belediye var; ama hala o insanlar sokakta gezebiliyor. Çünkü 30 milyonun yarısını biz 1,5 yılda ödedik. Buna rağmen cami yardımında, eğitim yardımında, sosyal yardımda, asfallta, sosyal projelerde, birçok yılın ortalamasını geride bıraktık." Yapılan konuşmaların ardından, toplu açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.


Mut'un Sesi Gazetesi


Geri Dön