19 / 05 / 2024

Bursa Atatürk Stadı meydan olacak!

Bursa Atatürk Stadı meydan olacak!

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Bursalıların ve Bursasporluların görüşü alınarak yapılması gerektiğini belirterek, "Bu üçüncü kez önümüze geldi. İlgili ilçe belediyesinin itirazı olmasına rağmen bu yine önümüze geliyor.



CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, stadyumun olduğu bölgenin yıkılmasıyla ilgili Bursalıların ve Bursasporluların görüşü alınarak yapılması gerektiğini belirterek, "Bu üçüncü kez önümüze geldi. İlgili ilçe belediyesinin itirazı olmasına rağmen bu yine önümüze geliyor. Biz bu bağlamda plan değişikliğiyle ilgili imar planında yapılaşma koşulunun belirlenmediği, alanın ne kadar kapalı, ne kadar ticaret olarak kullanılacağının belirtilmediğini görüyoruz. Atatürk Lisesinin kaldırılarak nereye taşındığının planda belirlenmediği görülmüştür. Stadyumun yıkılması ile ilgili konu Bursaspor taraftarlarının da görüşleri alınarak karar verilmelidir. Alışveriş merkezi ve ticaret merkezi olmasının önüne geçilmelidir. Stadyumun eski mevcut yapısını koruması konusunda görüşümüzü belirtmiştik" dedi. 


İNSANLAR NE YAPACAK 


Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç ise, bu konunun uzun bir süreden bu yana gündemlerinde olduğunu ifade ederek, "Stadyumun yerine AVM yapılacağını söylüyorsunuz. Bursa Büyükşehir Belediyesi oraya AVM değil, meydan yapıyor. Törenlerin yapılacağı Bursa'nın bir meydana ihtiyacı var. Biz projemizi yaparız, kurul uygun görürse yapılır. 


Meydanda kafeler olmayınca insanlar ne yapacak" diye konuştu. imar ve Bayındırlık Komisyonunun Büyükşehir Belediye Meclisinin 20.05.2014 tarih ve 518 sayılı kararı ile onaylanan Bursa ili Osmangazi'nin Gaziakdemir Mahallesi Stadyum Caddesi kentsel sit alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Osmangazi nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli Stadyum Caddesi kentsel sit alanı koruma amaçlı imar planı askı itirazı ile ilgili raporu, CHP ve MHP'nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 


yıkılarak yerine meydan yapılması projesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışma konusu oldu. 


Doğan köy' Toplantıda Doğanköy'de yapılması planlanan şehir hastanesinin plan değişikliğiyle ilgili raporu meclis üyelerine sunuldu. Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğanköy e kurulması planlanan şehir hastanesi plan değişikliği ile ilgili raporu oy çokluğuyla kabul etti. 


CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, 1 /100 binlik planda ormanlık alan olarak görünen yerin plan notlarına entegre sağlık tesisi eklemesi yapılmasını yanlış bulduğunu ifade e hastane ederek, "Doğanköy'de alıp veremediğiniz nedir? Doğanköy'de bir üniversite, bir hastane yapılmak isteniyor" dedi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Niliifer'in Doğanköy Mahallesi 21 parselin 830 bin 813 metrekarelik kısmının Entegre Sağlık Tesisi (Şehir Hastanesi) olarak düzenlenmesine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği ile ilgili raporu CHP nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 


A Gazete


Geri Dön