02 / 05 / 2024

Bursa Deniz Uçağı'ndan İstanbul manzaraları!

Bursa Deniz Uçağı'ndan İstanbul manzaraları!

Bursa Büyükşehir Belediyesince 1 Nisan'da hizmete alınan " deniz uçağı ", İstanbul'a inişlerde yolcularına, Tarihi Yarımada ve Haliç manzaraları sunuyor. Uçağın dışına bağlanan 3 kamera, 20 dakika süren bir seferde görülen manzaraları kaydetti...



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen nisan ayında Bursa-İstanbul güzergahında karşılıklı işletilmeye başlanan "deniz uçağı", yolcularına, tarihi mekanları havadan görerek seyahat etme imkanı sunuyor. Uçağın dışına bağlanan 3 kamera, 20 dakika süren bir seferde görülen manzaraları kaydetti.


Deniz uçağı seferleri, Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (BURULAŞ) girişimleriyle Seabird firmasınca 1 Nisan'da başlatıldı.


Başta günde 4 olan sefer sayısı, yoğun talep doğrultusunda hafta içi 10, hafta sonları 12'ye çıkarıldı.


Bursa'nın Gemlik Limanı'ndan havalanıp İstanbul'un Balat semtindeki iskeleye inen ve aynı güzergahta geri dönen 18 kişilik bu uçağın bir seferi ortalama 20 dakika sürüyor. Uçak, 1 Nisan'dan bu yana 11 bin 500 kişiyi taşıdı.


Uçakla yolculuk edenler, kısa sürede seyahat etmenin yanı sıra kara ulaşımında görülemeyecek tarihi manzaraları kuş bakışı seyretme imkanı buluyor. Gemlik'ten havalanıp Marmara Denizi'ni geçen vatandaşlar, Haliç'e inerken Üsküdar, İstanbul Boğazı, Tarihi Yarımada, Karaköy, Eminönü gibi Osmanlı döneminden kalma eserleri izleyebiliyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi görevlileri, yolculara tarihi mekanların üzerinde seyahat imkanı sağlayan seferlerden birini görüntülemek amacıyla uçağın dışına "GoPro" olarak bilinen 3 kamera yerleştirdi.


Kayıtlarda, uçağın Gemlik Limanı'ndan kalkması ve Marmara Denizi'ni geçmesinin ardından süzülerek Haliç'e inerken görülen manzaralar yer aldı.


AA


Geri Dön