29 / 04 / 2024

Bandırma İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlıyor!

Bandırma İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlıyor!

Bandırma Ticaret Odası'nın teşebbüsüyle Bandırma-İstanbul arasında karşılıklı deniz uçağı seferleri başlatılmasıyla alakalı olarak BURULAŞ arasında gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından seferler başlıyor. İlk seferini cuma günü olacak.





Balıkesir'in Bandırma ilçesi ile İstanbul arasında Bursa Ulaşım Anonim Şirketi (BURULAŞ) tarafından gerçekleştirilecek olan deniz uçağı seferlerinin tanıtım toplantısı Bandırma Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.Bandırma Ticaret Odası'nın teşebbüsüyle Bandırma-İstanbul arasında karşılıklı deniz uçağı seferleri başlatılmasıyla alakalı olarak BURULAŞ arasında gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından seferler başlıyor. İlk seferini cuma günü İstanbul, Haliç'ten kalkarak gerçekleştirecek olan deniz uçağı aradaki mesafeyi 35 dakikada kat ederek Bandırma limanındaki iskeleye yanaşacak. Uçak seferlerinin başlamasıyla alakalı olarak Bandırma Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Ticaret Odası üyelerinin katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Ticaret Odsası Başkanı Mehmet Kılkışlı, ilçenin demiryolu ve deniz ulaşımı ile sanayi ve ticaretin gelişmesinde öne çıktığını belirterek, "Bandırma kara, deniz ve demiryolu ulaşımını bünyesinde barındıran nadir yerlerden birisidir. Bu ulaşım yolları şehrin ticaret ve sanayisinin gelişmesinde de bu unsurlar büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda iş dünyasındaki yarışın zamanla önemini görerek Türkiye'nin ticaret merkezi olan İstanbul ile 2 saat olan mesafeyi BURULAŞ ile 35 dakikaya düşürüyoruz. Böylelikle Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olma yolunda ilerleyen Bandırma'ya bu hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.


Törende konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Bandırma'nın sanayisinin yanı sıra çevresindeki tatil beldeleri olan Erdek ve avşa adası’na yakınlığı ile bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Konuşmasında BURULAŞ ile alakalı bilgilendirmelerde bulunan Genel Müdür Fidansoy, "BURULAŞ dünyada tüm ulaşım çeşitlerini bünyesinde barındıran tek şirket. Bizim metromuz ve 8,5 kilometrelik hattı ile tramvayımız var. Bunun yanı sıra bünyesinde 860 otobüs ile hizmet etmeye devam ediyor. Geçen yıl ise BUDO adı ile deniz otobüsü seferlerine başladık. Sefer sayımız her gün doluluk oranı artarak devam etti. bugün ise Bandırma da İstanbul-Bandırma arasında gerçekleştirilecek olan deniz uçağı seferlerini başlatıyoruz. Bu mesafeyi 2 saat ve üzeri bir zamanda kat eden yolcular artık deniz uçağı ile bu mesafeyi sadece 35 dakikada tamamlayacak. İlk sefer ise cuma günü İstanbul-Haliç'ten başlayacak. Sabah 09.00'da kalkacak uçak Bandırma'ya gelerek 09.45'te yolcularını alarak geri dönecek. Bandırmalıların bu uçak seferlerini tercih edeceklerini düşünüyorum. Ettikleri takdirde sefer sayılarımız da artacak" şeklinde konuştu.Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise yaptığı konuşmada bölgede önemli bir ilçe haline gelen Bandırma'da başlatılan uçak seferlerinin önemine işaret ederek, sanayici ve iş adamlarının yanı sıra ticaret odası üyelerinin deniz uçağını kullanarak katkıda bulunmalarını tavsiye etti.


Milliyet 


Geri Dön