03 / 05 / 2024

Bursa Elmasbahçeler Ortaokulu yenileniyor!

Bursa Elmasbahçeler Ortaokulu yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitime değer katan çalışmaları kapsamında kolej havasında sıfırdan projelendirilen Elmasbahçeler Ortaokulu’nun temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılığı törenle atıldı.




Bursa’nın ‘marka kent’ olması hedefiyle önemli hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediyesi, eğitimi destekleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. 1960 yılında faaliyete geçen ve yıllar boyunca kullanılamaz hale gelen Elmasbahçeler Ortaokulu, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle 1 yıl önce yeniden projelendirilmişti. Okulu çevreleyen 9 bina belediye tarafından kamulaştırılarak, temel atmaya hazır hale getirildi. Elmasbahçeler Parkı’nın hemen yanı başında, Gökdere Bulvarı’na cephe halini alan okulun temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, inşaatı üstlenen hayırsever işadamları Salih ve Erdoğan Şeremet, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer ve davetlilerin katıldığı törenle atıldı.


Okulun yapımının Hayırsever İşadamı Erdoğan Şeremet tarafından babası Salih Şeremet adına üstlenildiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Elmasbahçeler Salin Şeremet Ortaokulu adını taşıyacak kurumun önümüzdeki eğitim öğretim yılında kolej havasında hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Okulun kendileriyle aynı yaşta olduğunu, birçok arkadaşının bu eğitim kurumundan mezun olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine buradan mezun olacak gençlerle ulaşacağını belirtti.  Yeni kampüsün modern kolej havasında tüm hatlarıyla birlikte planlandığını vurgulayan Başkan Altepe, “1960 yılında eğitim hayatına başlayan Elmasbahçeler Ortaokulu’nu temel atma aşamasında ve bu projede görmek, gerçekten büyük mutluluk. Bursa’nın kalbinde, 30 dersliği, anaokulu, spor ve konferans salonları, laboratuvarlarıyla örnek bir eğitim yuvası olacak. Gökdere Bulvarı’ndan görülebilecek şekilde, geçenlerin ‘Hangi kolej acaba?’ diye merak edeceği bir inşaat planlıyoruz. Bu işe öncü olmak, herkes nasip olmaz. Okulun yapımını üstlenen Şeremet Ailesi’ne bu nedenle şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Törende söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise Elmasbahçeler Ortaokulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü neticesinde yenilendiğini hatırlattı. Daha önce belediyelerin kendi alanları dışında yardım ve yatırım yapamadığını, bu engelin belediyecilikten gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararlarla aşıldığını kaydeden Şahin, “Yarınlarınızı düşünüyorsanız buğday ekin. On yıllarınızı düşünüyorsanız ağaç dikin. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız eğitime yatırım yapın deniyor. Salih amca ve oğlu Erdoğan abiyi tebrik ediyorum. İnşallah bu okullardan milletine kurşun sıkanlar değil milletini seven, memleketine hayrı dokunan insanlar çıkacak. Bakanlar, milletvekilleri çıkacak” diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer de, Başkan Altepe’nin desteğiyle hayata geçirilen projenin hayırlı olmasını diledi. Başkan Altepe’nin Milli Eğitim camiasının her türlü talebine olumlu cevap verdiğini, her yıl yüzbinlerce gencin Büyükşehir imkanlarından yararlanarak daha kaliteli bir eğitim aldığını kaydeden Sezer, “Başkan Altepe’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeni okulumuz da hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Törende Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ve Elmasbahçeler Okul Müdürü Müge Canar da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, okulun inşaatına temel atma butonuna birlikte basarak start verdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön