02 / 05 / 2024

Bursa Güzelyalı'daki mahallelerde imar planı yenilenecek!

Bursa Güzelyalı'daki mahallelerde imar planı yenilenecek!

Güzelyalı ile Altıntaş mahallesi'nin bir kısmını kapsayan planların mahkemece iptal edilmesinin ardından Başkan Hayri Türkyılmaz, şehircilik ve planlama esaslarına uygun bir şekilde yenileneceğini söyledi.



Mudanya'da Güzelyalı ile Altıntaş mahallelerinin bir kısmını kapsayan İmar Planı Revizyonu hakkında Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz açıklama yaptı. 17 Ekim 2012 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi'nin, 21 Mart 2013 tarihinde de Biiyiikşehir Belediyesi'nin meclis kararıyla onaylanan Güzelyalı 1/5000 ölçekli Revizyon İmar Planı'nın iptali için, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi tarafından dava açıldı. Güzelyalı Revizyon İmar Planının kamu yararından uzak, şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olmayan şekilde hazırlanması nedeniyle açılan dava sonucu planlar iptal edildi. 


Başkan Hayri Türkyılmaz, benzer problemlerle ve mahkeme kararlarıyla yeniden karşılaşmamak ve vatandaşları mağdur etmemek amacıyla kamu yararını gözeten, şehircilik ve planlama esaslarına uygun bir plan oluşturulması için çalıştıklarını söyledi. Planlama sürecinin acele ve sağlıksız bir şekilde değil, detaylı bir şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Türkyılmaz, "Hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hem de depreme dayanıklı bina yapımını sağlamak amacıyla ayrıca mahkemenin iptal gerekçeleri doğrultusunda hazırlanması gereken jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarını tamamlayarak ve bu veriler ışığında planlama çalışmalarına Biiyiikşehir Belediyesi ile birlikte eşgüdümlü olarak ivedi bir şekilde başlanmalıdır" diye konuştu.


Bursa Hakimiyet


Geri Dön