23 / 12 / 2024

Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap imar planı askıya çıkarıldı!

Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap imar planı askıya çıkarıldı!

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı itirazlarına ilişkin olarak plan notu değişikliklerinin ilanen askıya çıkarıldığını duyurdu. İşte Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap imar planındaki tadilatlar...



Esenyurt Belediye Başkanlığı, Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerini 11 Kasım 2014 Salı günü ilanen askıya çıkardığını duyurdu. 


Esenyurt Belediyesi, 12.07.2013 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap Uygulama İmar Planı itirazlarına ilişkin olarak plan notu değişikliklerinin Esenyurt Belediye Meclisi’nin 06.02.2014 tarih ve 16 sayılı kararı ile uygun görüldüğünü açıkladı. 



Esenyurt TEM Güneyi 6. Etap 1/1000 ölçekli uygulama imar planında da değişiklikler var! Detaylar için tıklayın!



Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.06.2014 tarih ve 929 sayılı kararı ile tadilen uygun bulunarak, 1/1000 ölçekli plan paftaları 14.06.2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onandı.



Esenyurt Kıraç'ta hangi alanda yükseklik sınırı nasıl sınırlandı? Öğrenmek için tıklayın!  



Onanlı planlar, Esenyurt Belediyesi'nde 11.11.2014 ve 11.12.2014 tarihleri arasında bir (1) ay süre ile askıya çıkarıldı.


Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap Uygulama İmar Planı'ndaki değişiklikler neler?


Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap imar planı askıya çıkarıldı!


Plan Notları


1. Genel Hükümler

(...) 

1.2. Teknik ve sosyal altyapı alanları (eğitim, sağlık, kültür, dini tesis, resmi kurum, yeşil alan, teknik altyapı, açık otopark, kapalı otopark vb.) kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz. Bu alanların tamamı kamu eline geçmeden yapı ruhsatı düzenlenemez, tamamen veya kısmen donatı alanlarına ayrılmış parsellerin donatı alanında kalan kısımları tamamen kamu eline geçmeden bu parsellerde ifraz ve tevhid yapılamaz.

(...)

2.8. Planlama alanında konut dışı kentsel çalışma alanları, sosyal tesisler ve kültürel tesisler lejantlarında gösterilen alanlarda; özel veya kamuya ait sosyal ve kültürel tesisler, konferans salonları, sanat galerileri, müzeler, kongre salonları, kongre merkezleri, kapalı toplantı salonları, sinemalar, düğün salonları, kafeteryalar vb. alanlarda faaliyet gösterecek ve tamamı bu amaçla kullanılacak yapılarda katlara ait iç yükseklikler 5.00 m'ye kadar yapılabilecektir. Bu yapılarda otopark parsel ve bina bünyesinde karşılanmak kaydı ile iki bodrum kat emsal harici olarak iskan edilebilir.

(..)

2.14. Planlama alanında üzerinde mevcut bina bulunan hisseli parsellerde min. ifraz şartı aranmaz. Planlama alanında ifraz yapılan parsellerde ifrazdan önceki yapılaşma koşulları geçerlidir, ifraz yapılarak parsellerin yapılaşma değerlerinde artış yapılamaz.

(...)

2.20. Planlama alanı içerisinde, mevcut teşekküle uygun olarak kot alınacak noktaları belirlemede ilçe belediyesi yetkilidir.

(...)

2.23. Toplulaştırma Yapılacak Konut ve Konut+Ticaret Alanları

(...) 2.23.6. Bu planda konut ve konut + ticaret fonksiyonlu alanlar içerisnde ayrılan sosyal donatı alanları için de bu hükümler geçerlidir.


2.24. Konut Alanları

(...) 2.24.1. Planlama alanında kütle ve blok nizam verilen parsellerde belediyesince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır. Planda belirtilen kütleler şematik olup, bu parseller için mevcut durumdaki yapı yaklaşma mesafeleri geçerlidir.


Toplulaştırma yapılan parseller ifraz edilemezler. Toplulaştırma yapılan parseller hiçbir şekilde (ifraz, tevhid vb. işlemler dahil) ikinci defa bu hükümden faydalanamazlar.


2.25. Kentsel Çalışma Alanları

2.25.1. Ticaret Alanları

(T6) Ticaret ve hizmet alanlarıdır. Bu alanlarda belirtilen fonksiyonlarla birlikte konut kullanımı da yer alabilir. KAKS=1.50, min. parsel 1000 metrekaredir. Ticaret ve hizmet alanlarında KAKS=1.50 olup bu alanlarda ifraz imar uygulaması vb. yöntemlerle hiçbir şekilde 1000 metrekareden küçük parsel oluşturulamaz. Bu binalarda toplantı salonları, yönetim birimleri, ofis, revir, kreş, kütüphane, yemekhane ve benzeri fonksiyonlar yer alabilir.

(...)

2.26.4. Dini Tesis Alanı

Dini tesisler, cami ve bağlı tesislerin bulunduğu alanlardır. Net parsel alanı 2500 metrekareyi geçen dini tesis alanlarında, parsel alanının yüzde 10'luk bölümünde, ek hizmet yapıları niteliğindeki imam ve müezzin odaları ile dini hizmet amaçlı yapılar yer alabilir. Bu ek hizmet yapıları niteliğindeki yapılarda toplam inşaat alanı 200 metrekareyi ve yükseklik 6,50 metreyi geçemez. Dini tesis alanlarının zemin veya açığa çıkan bodrum katlarında, pazar alanları ve günlük ihtiyacı karşılayabilecek nitelikte, ilçe belediyesinin uygun göreceği kullanıma sahip küçük birimler yapılabilir.


Belediye Hizmet Alanı

(...) Bu alanlarda kamu kullanımı dışında kullanım getirilemez.


Esenyurt TEM Güneyi 7. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nı indirmek için tıklayın!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön