30 / 04 / 2024

Bursa İntam kentsel dönüşümü beklemede kaldı!

Bursa İntam kentsel dönüşümü beklemede kaldı!

Bursa Çekirge'deki İntam blokları kentsel dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleye teklif veren firma olmadı. 15 gün içinde teklif veren olmazsa ihale iptal edilecek.



Yıllardır sürüncemede kalan Bursa Çekirge'deki İntam blokları kentsel dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleye teklif veren firma olmadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başkanlığında gerçekleştirilen encümen toplantısına dosya gönderen tek firma İska Gayrimenkul teşekkür mektubunu iletti. İhale, katılımcı olmaması dolayısıyla iki hafta süreli pazarlığa bırakıldı. Eğer 15 gün içinde teklif veren firma olmazsa ihale iptal edilerek yeniden gözden geçirilecek. Arsa satışı gelir paylaşımı esasına göre yapılan ihaleye göre firmaların teklifinin 70 milyon 152 bin 326 liranın altında olmaması koşulu aranıyor.

 

BÖLGEYE DEĞER KATACAK


Proje, toplam 91 konut, 62 ofis, 10 mağaza, otopark ve tesisat odaları için de 3 bodrum katından oluşuyor. Bütün tek blok olarak tasarlanan yapıda ilk 2 katın mağaza, 9 kattan 12 kata doğru kademeli olarak konut ve büro yapılması düşünülüyor. Geçici teminatı 2.1 milyon lira olarak belirlenen ihalede yatırımcılardan en az 17 bin metrekare kullanım alanlı konut, ofis, AVM ve otel gibi projeleri üstlenmiş ve yapmış olması isteniyordu. Yüklenici firmanın istinat duvarı ve yol düzenlemelerini yapması, hissedarlara ait yer ile bağımsız alanların imalatını karşılaması öngörülüyordu.


Bursa Hakimiyet






Geri Dön