29 / 04 / 2024

Bursa Kanalizasyon Projesi ihalesi 225 milyon euro!

Bursa Kanalizasyon Projesi ihalesi 225 milyon euro!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, toplam maliyeti 225 milyon euro olarak öngörülen Bursa Kanalizasyon Projesi 3. Merhale kapsamında ihale sürecini başlattı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sağlıklı kent Bursa’ hedefi kapsamında altyapı çalışmalarına ağırlık veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, toplam maliyeti 225 milyon Euro olarak öngörülen ‘Bursa Kanalizasyon Projesi 3. Merhale’ kapsamında, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 50 milyon, Alman Kalkınma Bankası’ndan (kfW) da 30 milyon Euro finansman temin etti.


Projenin geri kalan maliyetlerinin BUSKİ’nin öz kaynaklarından finanse edileceğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Alman Kalkınma Bankası’ndan temin edilen finansman ile yağışlı hava debileri 31.000 ve 6.000 metreküp/gün arasında 6 adet atık su arıtma tesisi ile yıllık kapasitesi 240.000 ton/gün kapasiteli bir çamur yakma tesisi yapmayı planladıklarını vurguladı.


Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edilen finansman ile de planlanan atıksu arıtma tesislerinin hizmet vereceği havzalardaki atık suların ayrık olarak toplanması için gerekli atık su ve yağmursuyu kolektörleri ile yardımcı yapıların yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Çetinavcı, “Bu kapsamda, 300-2200 milimetre çaplarında toplam 500 kilometre atıksu ve yağmursuyu kolektörleri yapımı öngörülmektedir. Söz konusu yatırımlara ilişkin proje çalışmalarında sona gelinmiş olup; bütün bu yatırımlar için ihalelerin bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” diye konuştu.


AYB finansmanının kullanılacağı yatırımlar 

* Kurşunlu, Karsak, Küçük Kumla atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi 24 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: Dünya Bankası dokümanları ve FIDIC MDB kırmızı kitap.

* Mudanya ve Güzelyalı atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi 24 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: Dünya Bankası dokümanları ve FIDIC MDB kırmızı kitap.

* Badırga atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi 24 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: Dünya Bankası dokümanları ve FIDIC MDB kırmızı kitap.

* Uluabat atık su ve yağmur suyu kolektörleri yapım işi 18 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Nisan 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: Dünya Bankası dokümanları ve FIDIC MDB kırmızı kitap.

* Doğu Bursa atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi 24 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Nisan 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: Dünya Bankası dokümanları ve FIDIC MDB kırmızı kitap.

kfW finansmanının kullanılacağı yatırımlar

* Kurşunlu atık su arıtma tesisi, Mudanya atık su arıtma tesisi yapım işleri 36 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: FIDIC sarı kitap.

* Gemlik atık su arıtma tesisi, Küçük Kumla atık su arıtma tesisi, Akçalar atık su arıtma tesisi, Badırga atık su arıtma tesisi yapım işleri 36 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Nisan 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: FIDIC sarı kitap.

* Çamur bertaraf tesisi yapım işi 36 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013. İhale ve sözleşme yöntemi: FIDIC sarı kitap.

Proje kapsamındaki yatırımlar uluslararası yöntemlerle ihale edilecek olup, projeye ilişkin gelişmeler ile ihale süreçleri www.buski.gov.tr adresinden takip edilebilir.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön