03 / 05 / 2024

Bursa Maksem Hizmet Binası'nın temeli Atıldı!

Bursa Maksem Hizmet Binası'nın temeli Atıldı!

Bursa’nın ve Osmangazi’nin sahip olduğu tarihi zenginlikleri yaşatmak, bir yandan da planlı yapılaşmanın ve kentsel dönüşümün önünü açmak için çalışan Osmangazi Belediyesi’nde hizmet atağı sürüyor.




Hayata geçirdiği her proje ile kente yeni bir kimlik kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri korunmuş, planlı, zengin sosyal donatı alanlarına sahip bir Osmangazi oluşturmak için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, gelecek seçim değil, gelecek nesillere proje ürettik” dedi. Osmangazi’de, yerinde ve kaliteli hizmet üretmek için 4 yıldır devam eden Mahalle Hizmet Binası ve Tip muhtarlıklara bir yenisi daha ekleniyor. Bu proje kapsamında hayata geçirilmesi planlanan, Maksem Hizmet Binası’nın temeli, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’ün de katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Mustafa Dündar’ın gündemi, son günlerde Türkiye’nin en çok konuşulan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’dan başlatacağı Kentsel Dönüşüm ağırlıklıydı. Yapılan her yatırımın Kentsel Dönüşümün bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar “Bugün temelini attığımız Maksem Hizmet Binası, hem tarihi mirasa sahip çıkmak adına, hem de şehir estetiği ve kentsel dönüşüm adına yaptığımız önemli çalışmalardan biridir” dedi.


DÖNÜMÜŞÜM ÖNCE ZİHİNLERDE BAŞLAMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı kaybettirme pahasına da olsa, hayata geçireceğini söylediği Kentsel Dönüşüm konusunda, çok önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Dündar, “Tüm bu çalışmalarımızı, ‘Önce zihinler dönüşmeli’ diyerek başlattık. Kaçak yapılaşmanın önünü keserek planlı yapılaşmanın önünü açmak, depreme dayanıklı konut üretmek amacıyla, kentsel dönüşümü topyekün ele aldığımız ‘Şehircilik Akademisi’ni hayata geçirdik. Mimarlarımız, şehir plancılarımız, mühendislerimiz, Meslek Odaları ve Üniversiteler ile birlikte hareket ederek, daha yaşanılabilir bir Osmangazi oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.


İKİ BÖLGE DÖNÜŞÜM İÇİN BAKANLAR KURULU ONAYI BEKLİYOR

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye’de ilk defa Master Plan hazırlayan belediye olduklarını belirten Başkan Dündar, “Master Plan Çerçevesinde çalışmalarını tamamladığımız, Soğanlı ve Demirkapı Mahallelerimiz için Kentsel Dönüşüm planlarımızı, Ankara’ya gönderdik. Bakanlar Kurulu’ndan onay gelir gelmez çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.


BURSA GERÇEK MEYDANINA KAVUŞUYOR

Bursa’yı gerçek Kent Meydanı’na kavuşturmak için çalıştıklarını söyleyen Mustafa Dündar, “47 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz meydan çalışmalarımız için, belediyemizin yanında bulunan 6 binayı yıkarak 2 bin 500 metrekare alan kamulaştırdık. Bu bölgedeki kamulaştırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje tamamlandığında Bursa en büyük meydanına kavuşmuş olacak” dedi.


KAMULAŞTIRMAYA 107 MİLYON LİRA ÖDEDİK

Osmangazi’de yürütülen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarında, en önemli etkenin kamulaştırmalar olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, kamulaştırmaların, belediye bütçesinin çok önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Dündar, bugüne kadar kamulaştırmalar için 107 milyon TL kaynak kullandıklarını, 2013 yılında da 60 milyon TL kaynağı kamulaştırmalar için ayırdıklarını belirtti. 


DEPREM İZLEME İSTASYONLARI KURDUK

Aktif fay hattı üzerinde bulunan ve deprem riski en yüksek illerin başında gelen Bursa için, deprem izleme istasyonları kurduklarını da söyleyen Dündar, “Osmangazi’ye daha güvenilir yaşam alanı kazandırmak için ilçemizin 5 noktasına deprem istasyonu kurduk. Bu istasyonlar sayesinde Kandilli Rasathanesi ile birlikte yer hareketleri incelenip kayıt altına alınmaya başladı. Erken uyarı modülleri ile afet öncesi hayati önem taşıyan zaman faktörünü kazanmış olacağız. Ayrıca olası bir depremin büyüklüğünü ve etkilerini hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edebileceğiz. Önümüzdeki günlerde 5 farklı noktaya daha bu istasyonlardan kuracağız” diye konuştu. 


MAKSEM’E YENİ HİZMET BİNASI

Maksem’de temeli atılan hizmet binası, sivil mimarlık örneği bir yapı. Aslına uygun olarak inşa edilecek bina, 85 m2 alan üzerine iki kattan oluşacak. Ahşap karkas yapı olarak projelendirilen hizmet binası, muhtarlık ve kütüphane olarak hizmet verecek.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön