02 / 05 / 2024

Bursa MERPA hizmete açılıyor!

Bursa MERPA hizmete açılıyor!

Yoğun kar yağışı nedeniyle iki yıl önce çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alanı’nın (MERPA) yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projede inşaat tamamlanma aşamasına geldi.




Altyapıdan ulaşıma, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda merkeze yeni bağlanan ilçelerde de yatırım atağına kalkan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesine modern bir pazar alanı kazandırıyor. Ağır geçen kış şartlarında yoğun kar yağışı yüzünden iki yıl önce çatısı çöken kapalı pazar alanı için hazırlanan projede inşaat tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 9 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan, tonoz çatı ve estetik mimariyle dikkat çeken projeyle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.


Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçe ve 1070 mahallede yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Buranın çatısı 2 yıl önce yoğun kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Büyükşehir olarak hemen müdahale etmiştik. İnegöl Belediyesiyle ortak çalışma başlattık. Artık proje yeni halini almaya başladı. Bölgeye toplamda yaklaşık 10 milyon TL´lik yatırım yapılıyoruz. Modern, sağlam ve 9 bin metrekarelik kapalı alanı ile İnegöl’de pazarların kurulduğu, her türlü etkinliğin yapılabileceği güzel alan oldu. Kurban Bayramına yetiştireceğiz. İnegöl’deki pazarcı esnafımız ve halkımız için kaliteli bir tesis oldu. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön