04 / 05 / 2024

Bursa Mimar Sinan Evleri'nde 337 bin 550 TL'ye! İcradan!

Bursa Mimar Sinan Evleri'nde 337 bin 550 TL'ye! İcradan!

Bursa 9. İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Güçüştepe Mahallesi, Harmanlar altı mevkii, 3606 ada, 1 parselde yer alan 5 bin 394 metrekare Mimar Sinan Evleri'nde E Blok zemin bir ve çatı kattaki 1 nolu tripleks meskeni satışa sunuyor



Bursa 9. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BURSA 9. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/12353 E.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: Bursa ili. Nilüfer ilçesi, Gümüştepe Mahallesi. Harmanlar Altı Mevkii, 3606 Ada. 1 Parsel sayılı ve 5.394,10 m2 miktarlı 'On bir Adet Üçer Katlı Betonerme Karkas Bina' vasıflı taşınmazda. Kat Mülkiyeti kurulmuş olan. 36/792 arsa paylı, E blok. Zemin-Bir ve çatı kattaki I no'lu bağımsız bölümün Tripleks meskendir.

İMAR DURUMU: Nilüfer Belediyesi İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün bila tarih ve 1651 sayılı yazılarında; Gümüştepe. 11 21c. 05d. 3d. pafta. 3606 ada. 1 parsel, 1/1000 ölçekli Beşevler II. Etap Doğu Bölgesi Revizyonu Uygulama İmar Planı kapsamında Hmax.: 9.50 mt. (3 kat) TAKS:0,30 ve KAKS:0,90 olan ayrık nizam konut alanında kalmaktadır.

TAşžINMAZLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Bursa İli, Nilüfer ilçesi, Kültür Mahallesi, Martı Sokak, Mimar Sinan Evleri No:8/A adresindeki bodrum +Zemin +1 normal +çatı kat olmak üzere toplam 4 katlı ve B.A. Karkas nitelikli olarak yapılmış olan tripleks villadır.Tapu bilgilerinde Gümüştepe Mahallesi olarak kayıtlı olan taşınmazın bulunduğu yer, Gümüştepe Mahallesi'nden ayrılarak Kültür Mahallesi adını almıştır. Halihazırda, boş durumunda olan ve kullanılmayan mesken nitelikli söz konusu taşınmaz, ikiz nizam tarzında inşa edilmiş olup, site içerisinde bahçeli ve otoparklıdır. Isıtması doğal gazlı kombi kat kalorifer sistemi ile yapılmaktadır. Dış cephe duvar yüzeyleri sıvalı ve cephe boyalı, eğik ahşap çatılı ve üzeri kiremitler ile örtülü olup, ana giriş kapısı çelik, iç kapıları Amerikan panel ahşap, ferforje demir korkuluklu ve çift camlı olan balkon kapıları ile pencere çerçeveleri ise PVC profildir. Binanın ana giriş kapısının önünde, PVC profil çerçeveli kapı ve camekanlar ile yapılmış olan ışıklık-rüz-garlık girişi de bulunmaktadır. Taşınmazın bodrum, zemin ve 1. katların beherinin inşaat taban alanı 80,00 m2.ve çatı katının 30,00m2, olup, toplam inşaat alanı ise;(3' kat * 80.00) + 30,00 =270,00 m2.dir.Katlar arası merdiven arası basamakları beton ¬erme olarak yapılmış ve üzeri laminant parke ile kaplanmıştır.Binanın çevresindeki boş alanlar ise oldukça bakımlı bahçe durumundadır.Bodrum kattan teras kata doğru yapılan sıralamaya göre, tüm katların görülen halihazır durumları ile teknik ve fiziksel özellikleri ise aşağıdaki gibidir.
Bodrum Kat: 1 adet oda. I adet komi merkezi, sığmak, duş-wc-lavabo ve otopark bölümlerinden ibaret olup. odanın tabanı laminat parke ile kaplı, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalı, tavan kenarları da alçı kartonpiyerlidir. Diğer tüm bölümlerde taban ve duvarlar tamamen seramik olarak yapılmıştır.Bu kattaki otopark bölümü için, binanın arka cephesinden araç geçişine uygun büyüklükte ve uzaktan kumandalı düşey hareketli kapı sapılmıştır.

Zemin Kat(giriş katı):Antre. salon, mutfak ve wc-lavabo bölümlerinden ibarettir. Salonun tabanı laminat parke, antre ve mutfak bölümlerinin ise seramik ile kaplı, dinarları alçı sıvalı ve saten boyalı, tavan kenarları da alçı kartonpiyerlidir. Mutfak bölümünde üzeri MDF kaplı tezgah ile aynı malzemeden yapılmış olan alt ve üst dolapları mevcuttur. Wc-lavabo bölümünde taban ve duvarlar tamamen seramik ile kaplıdır. Kuzey cephesinde 1 adet balkonu bulunmaktadır. I.Kat; Bu katta. 2 adet yatak odası, merdiven holü, ve müşterek banyo-wc-lavabo bölümleri bulunmaktadır. Ayrıca, ebeveyn yatak odasında da banyo-wc-lavabo bölümü mevcuttur.Hol ve odaların tabanları laminat parke ile kaplı, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalı, tavan kenarları da alçı kartonpiyeri! olup, banyo-wc-lavabo bölümünde taban ve duvarlar tamamen seramik olarak yapılmıştır. Güney ve Kuzey cephelerinde 1 'er adet balkonu bulunmaktadır.

çatı Kat: Sadece 1 adet yatak odası mevcut olup, tabanı laminat parke, tavanı ahşap lambri ile kaplı, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalıdır.

Genellikle mesken amaçlı olarak kullanılan site veya villa tarzındaki bahçeli ayrık nizam binaların bulunduğu bir mahalde yer alan borçluya ait taşınmaz, Bursa şehir merkezine uzak konumda olup, mahallinde elektrik, su, telefon, doğalgaz ve kanalizasyon gibi her türlü alt yapı hizmetleri ile taşınmazda elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri mevcuttur.

MUHAMMEN BEDELİ: 337.500,00 TL

1.Satış Günü: 25.02.2011 Cuma günü Saat: 14.00-14.10
2.Satış Günü: 07.03.2011 Pazartesi günü Saat: 14.00-14.10

SATIşž şžARTLARI

1- Satış 25.02.2011 Cuma günü saat 14:00' den 14:10' a kadar Bursa 9.İcra Müdürlüğü Odasında.açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 07.03.2011 Pazartesi günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tah ¬min edilen kıymetinin %40 ' nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan ala ¬cakların toplamından fazla olması bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma mas ¬raflarını geçmesi lazımdır .Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.Katma değer vergisi kanunda belirtilen oranda alıcıya aittir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özel ¬likle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5 - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde gazete ilanı IİK.127 Mad. Gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/12353 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(IlKm. 126)
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27


Geri Dön