02 / 05 / 2024

Bursa 'nın ulaşım sorunu raylı sistemlerle çözülüyor!

Bursa 'nın ulaşım sorunu raylı sistemlerle çözülüyor!

Şehrin ulaşım meselesini raylı sistemle çözen ve Ankara-İzmir kara yolunun yükünü de 30 metrelik imar yolu açarak azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent içi dikey yolların sağlıklaştırılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.




Raylı sistem ve yeni yolla trafiği rahatlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’daki Dağyolu Caddesi’ni de genişletiyor.Şehrin doğu batı aksındaki ulaşım meselesini raylı sistemle çözen ve Ankara-İzmir kara yolunun yükünü de 30 metrelik imar yolu açarak azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent içi dikey yolların sağlıklaştırılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım […]

Raylı sistem ve yeni yolla trafiği rahatlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’daki Dağyolu Caddesi’ni de genişletiyor.

Şehrin doğu batı aksındaki ulaşım meselesini raylı sistemle çözen ve Ankara-İzmir kara yolunun yükünü de 30 metrelik imar yolu açarak azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent içi dikey yolların sağlıklaştırılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamayan, İncirli Caddesi ile Musababa Caddesi’ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Toplam 38 parsel üzerindeki binaların kamulaştırmasına yaklaşım 7 milyon TL harcanırken, hemen caddenin Davutkadı meydanı girişinde bulunan son 4 katlı bina yıkıldı.

Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak olan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen binanın yıkımını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da izledi. Dağyolu Caddesi’nin Davutkadı ile Teleferik arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yapılacak genişletme çalışması ile bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını kaydetti. Bursa gibi çarpık ve yoğun yapılaşmanın olduğu bir kentte hizmet üretmenin zorluklarına dikkat çeken Başkan Altepe, “Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Ortalama her iş günü bir bina yıkıyoruz. Dağyolu Caddesi’nin Davutkadı – Musababa arasını tamamlamak üzereyiz. Bunun ardından Musababa – Zümrütevler arasını başlatacağız” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da Yıldırım ilçesindeki ulaşım yatırımları dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti.


Bursa 24


Geri Dön