17 / 05 / 2024

Bursa Orhangazide icradan satılık fabrika!

Bursa Orhangazide icradan satılık fabrika!

Orhangazi İcra Müdürlüğü, 34 bin 412 metrekare yüzölçümündeki tarla ve bahçe niteliğindeki arazilerin üzerindeki çember fabrikasını satışa çıkardığı duyurdu



Orhangazi İcra Müdürlüğü, 34 bin 412 metrekare yüzölçümündeki tarla ve bahçe niteliğindeki arazilerin üzerindeki çember fabrikasını satışa çıkardığı duyurdu.

Toplam 9 milyon 375 bin 174 liralık bir tahmini fiyatın tayin edildiği fabrikanın satışı 17 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Fabrikaya alıcı çıkmadığı takdirde ikinci satış, 27 Ocak 2012 tarihinde tekrarlanacak.

Detaylar şöyle:

T. C. ORHANGAZİ İCRA Müdürlüğü

Dosya No: 2010/963Tal

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI ORHANGAZİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Borçlulara ait ve bir borçtan dolayı ipotekli/hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartlan belirtilen; Bursa İli Orhangazi ilçesi Topselvi Mah. 182 Ada 167 Parselde kain tarla ve bahçeli kargir çember fabrikasının tamamı içindeki teferruatlarıyla birlikte Orhangazi İcra Müdürlüğü kaleminde açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

1- İİK.'nun 127. MD. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ : Adresleri tapuda kayıtlı olmayan ipotek alacaklıları Yazıcı Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş., Çıtıroğlu Nalburiye Ltd.Şti., Kamil Mehmet Şentürk, Komsan Kompresör San. Tic. A.Ş., Murat Gökdemir, Nurcivan Hırdavat Makine Ltd. Şti., Petek Petrol Koli. Şti., Printa Grafik ve Matbaa Ltd.Şti., Kürüm Petrol Tic. Ltd. Şti., Karbosan Zımparataşı San. A.Ş., Mega Boya San. Tic. A.Ş., Assan Hyundai Çelik Ürün San. Tic. A.Ş.,  Ankara  Pazarı Kırtasiye Ltd. Şti.., Renk Uluslar Arası Taş. Güm. Ltd.Şti. Rapor Bilg. Yazılım Donanım Ltd. şti. SGS. Süpervıse Gözetme Etüd A.Ş., Petrom Petrol Ür. Ltd. Şti., Yametaş Yassı Metal Mam. San. Tic. A.Ş., Yametaş Yassı Metal Mam. A.Ş.-Özkan Sarı, Yıldız Metal İth. İhr. San. TicLtd.Şti., Eko Basın Yayın Dağ. Tic. A.Ş., Teyfık Ramazanoğlu, UKT. Uluslar arası Metal Mak. Tic. Ltd. Şti., Neşe Ulubay, Er Boru San. Tic. Ltd. Şti., Çemsan Demir Çelik San. Tic. Ltd. Şti., Eryıldız Metal Gıda Tur.Taş. Ltd. Şti., Eryıldız Tic. Ahmet Uzuner, Esa Demir Çelik Ür. Dış Tic. Ltd. Şti., Şahinbeyoğlu Saç.San. Tic. Ltd. Şti., Petroler End.Yağ San. Tic. A.Ş., Egeli Polisan San. Tic. Ltd. Şti., U. Sağ Rulman San. Tic. Ltd. Şti., Yılkan Metal San. Tic. Ltd. Şti., Yağ Pet. Yağcılar Petrol A.Ş.; Eray Petrol Cengiz Avcı, Selim Şabanlı, Zeki Eker, Gökler Mot. Araçlar A.Ş., Hürpet Petrol San. Tic. Ltd. Şti., Aktem Kim. Mad. Temizlik Ür. Tic. Ve San. Ltd. Şti., Stet Makine Elk. Ltd.Şti., Semu Madeni Yağlar Tic. Ltd. Şti., Özgül Apaydın,. Kambeton Ltd. Şti., Tekeli Demir Çelik Mam. Tic. San. A.Ş., Parke Tek Parke San. Tic. A.Ş. Seiko Ateş Tuğla San. Tic. A.Ş., Hakan sökmen, Burhan Çelik, Cahit Bingöl, Ali Rıza Doğru, Tut Kelepçe Yedek Par. San. Tic. A.Ş., Raşit Öztoprak, Nihat Uysal, Mituilli Steel Product co., Fromm Holding A.Ş., Halil Akyıldız, Hasan Öztoprak, Yavuz Metin, Ahmet tilklli, İsmail Durmuş, Ali Kıllı, Erdal Altıntaş, Mestan çalışkan, Bekir Güneş, Adnan Özgür, Mustafa Demir, Ali Arslan, İsmet Çalışkan, Necmettin Çallık, Bekir Öztürk, Şendoğan Çelik, Hüseyin Batı, Dilaver Öztürk, İsmail Tacı, Saadettin Karaağaç, Yusuf Mutlu, Osman Mutlu, Fikret Kılıç'a tebligat adreslerinin tesbit edilememiş olması nedeniyle tebligat çıkartılamamış olup, diğer alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

2- İMAR DURUMU: Orhangazi Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 29.06.2010 tarih, 1191 sayılı yazısında, dava konusu taşınmazın 1/1000 ölçekli İmar Planı dışında 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında tarımsal niteliği korunacak özel mahsul alanında kaldığı belirtilmiştir.

3- TAŞINMAZLARIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu taşınmaz ; Bursa İli Orhangazi İlçesi Topselvi Mah. Harmanlar mevkii 4 pafta 182 Ada 167 Parselde kain 34.412 m2 yüzölçümündeki tarla ve bahçeli kargir niteliğindeki taşınmazın büyük kısmında fabrika binaları ve bu binalara ait beton yollar bulunmaktadır. Taşınmazın doğu ve güneydoğusunda yaklaşık 14.000,00 m2'lik kısmı ise boştur. Taşınmazın batı kısmında da yaklaşık 2.000,00 m2'lik bir alan boş durumdadır. Taşınmazın özellikle sınırlarında daha fazla olmak üzere muhtelif yerlerinde kavak, çeşitli meyve ve orman ağaçlan da mevcuttur. Taşınmaz üzerinde Üretim binası, Makine Atölyesi ve gümrük deposu binası, Sosyal ve idari bina, Marangoz Atölyesi binası ve Asit Havuzu binası olmak üzere toplam beş adet bina bulunmaktadır. Üretim binası tek katlı 3715 m2 oturma alanlı, çelik karkas tarzda, çelik konstriiksiyon çatı üzerine kısmen saç kısmen asbest levha ile kaplanarak inşa edilmiştir. İçerisinde makine ve teçhizat vardır. Dış duvarlar tuğla olup sıvalı ve badanalıdır zemini betondur. Bakımsızlıktan dolayı yıpranmıştır. Makine Atölyesi ve Gümrük Deposu Binası 2.234 m2 oturma alanlı, yığma tarzda çatısı asbest levha örtülü olarak inşa edilmiştir. Bakımsızlıktan dolayı yıpranmıştır. Sosyal ve idari bina iki katlı 357,50 m2 oturma alanlı yığma kargir tarzda inşa edilmiştir. Dış cephe 1. Kat seviyesinde sıvalı ve boyalı, 2. Kat seviyesinde ahsan kaplıdır. Zemin katta yemekhane, mutfak bay bayan soyunma odaları banyo ve tuvaletten ibarettir. Zemin ahşaptır. Pencere doğramaları plastiktir. 1. katta idari bürolar vardır. Zemini halı kaplı tavanı ahşaptır. Bakımsızlıktan dolayı yıpranmıştır. Marangoz Atölyesi binası 163 m2 oturma alanlı yığma tarzda çatısı saç levha örtülü olarak inşa edilmiştir. Bakımsızlıktan dolayı yıpranmıştır. Asit Havuzu binası tek katlı 1832 m2 oturma alanlı, prefabrik betonarme tarzda çatısı saç levha örtülü olarak inşa edilmiştir. Bakımsızlıktan dolayı yıpranmıştır.

4- TAPU KAYDINDA MÜKELLEFİYETLER : Yoktur.

5- TAKDİR OLUNAN KIYMETİ : Orhangazi İcra Hukuk Mahkemesinin 2010/107-1011/90 esas ve karar sayılı ilamı ile Taşınmazın, arsa, bina ve içindeki makinelerle toplam değeri 9.375.174,00 TL'dir.

6- SATIŞ ŞARTLARI: Satışa Konu taşınmazın birinci arttırması 17.01.2012 SALI günü saat 11.00 -11.15 arasında Orhangazi İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 27.01.2012 CUMA günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktarlar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

1. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bumiktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde[10] günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, Katma Değer Vergisi, tapu alımharç ve masrafları alıcıya aittir. Tapu Satıcı harcı, Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergilerisatış bedelinden ödenir.

2. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özelliklefaiz ve giderlere dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemizebildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

3. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

4. Şartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5. Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/963 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur. 6. Gayrimenkul satış ilanının tebliği gereken ancak adresleri bulunamayan ilgili kişilere de işbu satış ilanı ilanen tebliğ edilir.

(IIKm.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B.: 70912   www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön