29 / 04 / 2024

Bursa OSB'den yatırımcılara satılık arsa!

Bursa OSB'den yatırımcılara satılık arsa!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, OSB sınırları içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın ihalesi 15 Ekim'de gerçekleşecek.



Bursa Organize Sanayi Bölgesi, OSB sınırları içinde yer alan arsayı satıyor. Toplam 66 bin 497 metrekare alanın ihalesi 15 Ekim'de düzenlenecek.

Satılması planlanan arsada küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim, sağlık, depolama, lojistik faaliyetler gösterilebilecek.

Tekliflerin en geç 15 Ekim 2019 Salı  saat 14:00'a kadar zarfla Bursa OSB Mürdülüğü'ne teslim edilmesi gerekiyor.

Bursa OSB den yatırımcılara satılık arsa! 

BURSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAŞINMAZ SATIŞI TEKLİF İSTEME ŞARTNAMESİ

ŞARTNAMENİN KONUSU VE NİTELİĞİ
MADDE 1-

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin (aşağıda BÖLGE olarak yer alacak) maliki olduğu Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde yer alan taşınmazlar için kapalı zarf usulüyle teklif alınması ve daha sonra açık artırma/pazarlık yoluyla satışı.

SATILACAK TAŞINMAZLARIN NİTELİKLERİ
MADDE 2–

A) Taşınmazlar, Bursa Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde, şartname ekindeki listede (EK1) yer alan Sanayi ve Hizmet ve Destek Alanı olarak ayrılmış parsellerdir. OSB Uygulama Yönetmeliği’nin 54. Maddesinde OSB’lerde ‘Kurulamayacak Tesisler’ belirtilmiş olup, tekliflerin faaliyet konusuna uygun olması gerekmektedir. Hizmet ve destek alanları: OSB’de yer alan katılımcıların ihtiyacına yönelik küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösterilen alanları, ifade etmektedir.
B) Listede her parsel için başlangıç satış bedeli belirlenmiştir. Bu bedelin altında verilen teklifler gündeme alınmayacaktır.
C) İmar Planı Şartnamesine göre;
a) Kat alanları katsayısı (KAKS); Sanayi arsaları için 0,70, Hizmet destek alanı arsaları için 1,00’dir. Asgari yapı yaklaşma mesafesi, sanayi arsaları için arsa büyüklüğüne göre değişmekte, hizmet destek alanı arsaları için 10 metre’dir. Sanayi arsaları için minimum yapı yaklaşma mesafesi ekli planda gösterilmiştir (EK-2).
 b) Yapı yüksekliği(y), yapılacak yapının teknolojisinin gerektirdiği yüksekliğe göre belirlenecektir.
 c) Hizmet ve destek alanları içinde yer alan küçük imalat ve tamirat alanlarında, minimum 10 metre açık çalışma alanı ayrılması ve yükseklik azami=12.00 metreyi geçmemesi koşulları ile Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanacak genel yerleşim planına göre uygulama yapılır.

TEKLİFİN NEREYE VE HANGİ TARİHTE TESLİM EDİLECEĞİ
MADDE 3 -

Teklifler, Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Mavi Cad., 2. Sok., No: 2, 16140, Nilüfer, BURSA adresine, 15.10.2019, saat 14.00’e kadar teslim edilecektir.

TEKLİF MEKTUBU VE TEKLİFLE BİRLİKTE TESLİM EDİLECEK EVRAKLAR
MADDE 4-

A) Teklif Mektubunda bulunması gerekenler;
a)Şartname ekinde yer alan Teklif Formu (EK-3),
b)Teklif formunda; teklif vereceklerin İsim, Tebligat Adresi ve Telefon numaraları yazılı olmalıdır.
c) Teklifler Türk Lirası üzerinden verilecektir.
d) Teklifler tek bir arsa için verilebileceği gibi birden fazla arsa veya tüm arsalar için de verilebilir.
e) Teklifte faaliyetin ne olacağının belirtilmesi gerekmektedir. 
f) Tüzel kişiler için verilen teklifin kaşeli ve yetkili kişiler tarafından imzalı olması gerekmektedir. İmza sirküleri eklenecektir(Fotokopi yeterli)

TEKLİF SAHİPLERİNİN YAPTIKLARI TEKLİFTEN GERİ DÖNEMEYECEKLERİ
MADDE 5-

Teklif sahipleri, yaptıkları tekliften geri dönemeyecekleri gibi; teklif mektupları açılana kadar teklif mektuplarını geri alamazlar ve tekliflerinde indirim yapamazlar.

TEKLİFLERİN AÇILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
MADDE 6-

A) Teklif zarfları, Bölge Yönetim Kurulu nezdinde açılacaktır.
B) Bölge Yönetim Kurulu tarafından mevzuat ve şartnameye uygun teklif verdiği belirlenen teklif sahipleri, daha sonra bölge tarafından belirlenecek bir tarihte OSB İdari binasında yapılacak toplantıya davet edilecektir. Belirlenen gün ve saatte toplantıda hazır bulunan teklif sahipleri ile yapılacak açık artırma/pazarlık sonucunda taşınmazların satışı gerçekleştirilecektir.

TEKLİF İSTEMENİN BAĞLAYICI OLMADIĞI
MADDE 7-

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na bağlı değildir. Teklif isteme, Bölge’yi hiçbir yükümlülük altına sokmaz. Bölge, teklifi değerlendirip değerlendirmemekte, kısmen değerlendirmekte, tekrar pazarlık yapmakta veya taşınmazları satmaktan vazgeçmekte serbesttir.

TAHSİS SÖZLEŞMESİ, SATIŞ VE TAPU DEVRİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER
MADDE 8-

A) Teklifi uygun bulunan kişi/kişilerle, Yönetim Kurulu’nun uygunluk kararının tebliği sonrası 15 gün içinde arsa tahsis sözleşmesi yapılır.
B) 1-Sanayi parseli tahsisi yapılan katılımcılardan;
a) Tahsis bedelini defaten ödeyenlere veya tahsis bedelinden kalan borcu için teminat mektubunu,
b) Bölgenin kesin olarak belirleyeceği arsa bedelleri ile yapılacak diğer yatırımlara itirazsız olarak katılacağını belirten noter tasdikli taahhütnamesini, Bölgeye verenlerden; işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak tesisi üretime geçenlere geri alım hakkı şerhi konulmadan, yapı kullanma izni alması şartı ile tesisi üretime geçmeyenlere ise geri alım hakkı şerhi konularak, ipoteksiz tapuları verilir.

 2-Yukarıda belirtilen şartlar hizmet destek alanları için aranmaz.
C) 1-Sanayi parseli tahsisi yapılan katılımcılardan;
a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri
BÖLGE’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan,
b) Yapı ruhsatı aldığı tarihten itibaren 2 yıl içinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatını almayan,
c) 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki
Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre “ÇED Gerekli Değildir” veya “ÇED Olumlu” kararı almayan, katılımcılara yapılan tahsis, yönetim kurulu tarafından iptal edilir.
 
2-Yukarıda belirtilen şartlar hizmet destek alanları için aranmaz.
D)Teklifi uygun bulunan kişi/kişiler, Yönetim Kurulu Kararının tebliği sonrasında 15 gün içinde tahsis sözleşmesini imzalamaz ise teklif geçersiz sayılır. Bu durumda Bölge’nin en iyi teklifi veren 2. sıradaki kişi/kişilere taşınmazı satması, yeni teklif alması veya taşınmazı satmaktan vazgeçme hakkı saklıdır.

Şartnamenin Eki: 
1-Arsaları ve başlangıç satış bedellerini gösterir liste
 2-Genişleme alanı parselasyon planı
3-Teklif Formu

Başvuru adresi:
Bursa Organize Sanayi Bölgesi OSB Mavi Cad. No:2 Nilüfer Bursa

Başvuru için telefon:
224 - 243 38 00 / 118
 


Geri Dön