29 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi açılışa hazır!

Bursa Şehir Hastanesi açılışa hazır!

Türkiye’nin hizmete açılacak 10’uncu şehir hastanesi Bursa Şehir Hastanesi açılışa hazır hale getirildi. Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve beraberindeki heyet hastanede incelemelerde bulundu.



Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Bursa Şehir Hastanesi´nin bin 355 yatak kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnceöz “Şehir hastanemiz, Bursa ve civar illere en yüksek kalitede sağlık hizmetini sunan sağlık tesisi olacak. Hastanemiz son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatıldı. Hasta odaları, poliklinik odaları, ameliyathaneleri, laboratuvarları, her birimiyle uluslararası standartlarda en yüksek konfor ve kalitede sağlık hizmetini vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu. 

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, Bursa Şehir Hastanesi´nin, Bursa ve çevre illerle birlikte 6.5 milyonluk hinterlanda nitelikli sağlık hizmeti sunacağını sözlerine ekleyen “Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kentin doğusunda nitelikli sağlık hizmetlerinin sunulduğu bir merkez görevi üstlenirken, şehir hastanemiz kentin batısında merkez konumunda yer alacak” açıklamasında bulundu.

6 HASTANE AYNI KAMPÜSTE

Bursa Şehir Hastanesi, genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastaneden meydana geliyor. Branşlara göre yatak dağılımı değişecek. Genel hastanede 308, kadın doğum çocuk hastanesinde 222, kalp damar hastanesinde 271, onkoloji hastanesinde 254, FTR hastanesinde 200, YGAP hastanesinde 100 yatak bulunacak. Hastane her branştan toplam 403 poliklinikten oluşacak.


Geri Dön