28 / 04 / 2024

Bursa, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin yüzde 40'ı tamam!

Bursa, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin yüzde 40'ı tamam!

Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin inşaatı hızla sürüyor. Yüzde 40'ı tamamlanan Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri 37 dönümlük alanda inşa ediliyor.




Mustafakemalpaşa'da sosyal yatırımlar kapsamında projelendirilen Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin inşaatı hızla sürüyor. Etibank karşısında bulunan yaklaşık 37 dönümlük alanda temeli 20 yıl önce atılan ancak atıl durumda kalan bölge, kültür ve spor branşlarına ait tesisleri bünyesinde barındıran dev bir komplekse dönüşüyor. İnşaatı yükselen rekreasyon alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sosyal, kültürel ve sportif hayata canlılık katacak prestij projenin yılların özlemine cevap vereceğini söyledi. 


Şantiye Şefi Cavide Sinem Sayar'dan inşaat etapları hakkında bilgiler alan Başkan Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın örnek çalışmasıyla hayata geçen projenin kaba inşaatının %90'nın tamamlandığını belirtti. 


25 milyon TL'lik yatırım hakkında bilgiler veren Başkan Kurtulan; "Bu projenin Mustafakemalpaşa'ya kazandırılması için 7 yıldır gayretli çalışmalarımız oldu. Süreci ilmek ilmek dokuduk. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan alanın belediyemize devrini sağladık ve merkezi projelendirdik. Büyükşehir Yasası ile birlikte projeyi tekrar ele aldık ve revize ederek yapımı için düğmeye bastık. Nüfusu 100 bine ulaşan Mustafakemalpaşa'nın en önemli eksikliği sosyal yaşam alanlarının yetersizliğiydi. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisler işte bu soruna çözüm olacak. Harabe haldeki yüzme havuzlarının bulunduğu bu bölgeyi Mustafakemalpaşalılar yıllarca buruk gözlerle izledi. Çürümeye terk edilen bu tesis artık çağdaş bir donatıyla hizmete giriyor. Kültür merkezi, konferans ve tiyatro salonu, eğitim merkezi, kapalı havuzu, tenis kortları, voleybol ve basketbol salonları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla bu bölge Mustafakemalpaşahlar'ın gözdesi olacak. Mustafakemalpaşa yakın bir zamanda, gençlerin kendilerini yetiştirebileceği, ailelerin çocukları ile birlikte güzel zamanlar geçireceği vizyon bir projeye kavuşacak" dedi. 


'MERKEZ GÖZDE OLACAK' 


Toplam inşaat alanı 17.200 metrekare olan Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin %40'ının tamamlandığını kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; "Şu anda çalışmalar spor salonunda yoğunlaştı. İnşa edilecek olan tesisin 15.000 metrekare kapalı alanı bulunuyor. 3 ana binadan oluşacak olan tesis tamamlandığında rekreasyon alanlarıyla birlikte halkın önemli bir ihtiyacına cevap vermiş olacak. 2 katlı kültür merkezi, 8.200 metrekare inşaat alanlı ve 3.800 metrekare oturum alanlıdır. Kültür merkezi içerisinde 530 ve 150 kişi kapasiteli çok amaçlı salonlar, 115 kişi kapasiteli sinema, 50 kişilik seminer salonu, 130 araç kapasiteli kapalı otopark yer alıyor. Gençlik Merkezi'nde BUSMEK ve Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerlerine hizmet verecek 15 adet derslik ve sanat atölyeleri ile 310 metrekare kapalı alanlı kafe de bulunacak. 6.000 metrekarelik inşaat alanlı ve 3.750 metrekare oturum alanlı spor salonu binasında ise 1.200 metrekare kapalı yüzme havuzu, 900 metrekare alanlı 250 kişi seyirci kapasiteli basketbol, voleybol sahası, 280 metrekarelik güreş salonu, jimnastik salonu, kondisyon salonu gibi sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar yer alacak. Bunların yanı sıra futbol, basketbol, voleybol sahası, kapalı 2 adet tenis kortu, çocuk oyun alanı, çiçek bahçesi, dinlenme alanları, yürüyüş yolları gibi açık alanlar da tesisin bünyesinde yer alacak" dedi.


Bursa Hakimiyet EK 


Geri Dön