02 / 05 / 2024

Bursa Ünlü Cadde'deki 42 binanın cephesi yenilenecek!

Bursa Ünlü Cadde'deki 42 binanın cephesi yenilenecek!

Ünlü Cadde'ye yepyeni bir kimlik kazandıracak çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı açıklamada, caddeyi eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak olan çalışmaların yakında tamamlanacağını söyledi.




Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin Ünlü Cadde'nin çelıresini değiştirecek cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları büyük bir hızla, devam ediyor.  Ünlü Cadde'ye yepyeni bir kimlik kazandıracak çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, caddeyi eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak olan çalışmaların yakında tamamlanacağını söyledi. 


Bugüne kadar 12 binada, cephe yenileme çalışmalarının tamamlandığını, 10 binada ise çalışmaların devam ettiğini ifade eden Dündar, "Hazırladığımız proje kapsamında, Ünlü Cadde üzerinde bulunan 42 binada, cephe yenileme çalışmaları yapılacak. İçlerinden bazıları tescilli tarihi binalar olan bu yapılar, Anıtlar kurulu tarafından onaylandıktan sonra, aslına uygun şekilde yenileniyor. Yapılan bu çalışmalar, bir yandan Ünlü Cadde'ye yepyeni bir kimlik kazandırırken, aym zamanda esnafa destek anlamına geliyor. Buradaki esnafımızın yeni nesil AVM'lerle rekabet edecekleri, tarihi doku içerisinde geleneksel alışveriş kültürümüzün yaşatıldığı bir alışveriş anlayışım, yeniden canlandırmış oluyoruz" dedi. 


CAZİBE MERKEZİ OLACAK Ünlü Caddenin ismini aldığı o eski ihtişamlı günlerine kavuşması için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dündar, "Ünlü Cadde, zamanla biraz, ihmal edilmiş ve atıl durumda kalmış. Burayı yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak, bir cazibe merkezine dönüştürecek zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Cadde üzerinde bulunan tarihi binalar aslına uygun şekilde yenileniyor. Yine tarihi binaların bir kısmı da kumlama yöntemiyle temizlenerek yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Zemin kaplama çalışmalarının da başladığı Ünlü Cadde'deki bu çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz" dedi. 


ANITLAR KURULU'NDAN ONAY 

Hazırladıkları projenin bir bütün olarak Anıtlar Kurulu taralından onaylandığım, vatandaşlardan projeye sahip çıkmalarım isteyen Dündar, "Yürütülen çalışmalarla ilgili bazı bina sahiplerinin rıza göstermediğini öğrendik. Vatandaşlarımız burada projeye sahip çıkmakla, bir anlamda kendi mülküne sahip çıkmış olur, caddeye sahip çıkmış olur. Buranın bir cazibe merkezi haline gelmesi için öncelikle vatandaşlarımızdan projeye sahip çıkmalarım istiyoruz. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yaptık ve gerekli izinleri alıp proje çalışmasını başlattık. Yapacak olduğumuz iş ve işlemler bellidir. İnşallah kısa sürede burayı yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak çalışmaları tamamlayıp, Ünlü Caddeyi eskiden olduğu gibi Bursa'ııın en ünlü yeri yapacağız" dedi.


Günboyu




Geri Dön