02 / 05 / 2024

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı'na 12 ülkeden 219 firma katılıyor!

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı'na 12 ülkeden 219 firma katılıyor!

Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında 40'a yakın Türk firmasının bulunduğuna dikkati çeken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay,bu durumun uluslararası arenadaki başarıyı koyduğunu vurguladı...



Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı kapılarını açtı Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında 40'a yakın Türk firmasının bulunduğuna dikkati çeken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, bu durumun uluslararası arenadaki başarıyı koyduğunu vurguladı. 


Bursa 26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi, IHS Bursa 2014 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı ile Bursa Kent 2014 3. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları Pgrk Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı, eş zamanlı olarak Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. 2-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan ve 12 ülkeden 219 firma ile firma temsilciliğinin katılımıyla hazırlanan fuarları 40 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Mutfak, Banyo, Seramik, Tesisat Özel Bölümü'nde son tasarımların, Konut Projeleri Özel Bölümü'nde ise iddialı projelerin sergilendiği fuar kapsamında 3-5 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi de düzenlenecek. 


BTSO Başkanı İbrahim Burkay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün; tedarikçi sektörlerin çeşitliliği, istihdam üzerindeki olumlu etkileri ve gayrisafi yurtiçi hasüanın ortalama yüzde 10'una denk gelen büyüklüğü ile Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığım söyledi. 


Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında 40'a yalan Türk firmasının bulunmasının firmaların uluslararası arenadaki başarısını ortaya koyduğunu dile getiren Burkay, "Bursa'da 35 bin üyemizi daha güçlü daha rekabetçi ve dünyayla entegre bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Firmalarımızın ihracat potansiyellerini artırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi projemizle üyelerimizi dünyanın dört bir yanındaki fuarlara götürüyoruz. 4 yılda 12 bin üyemizi bulundukları sektörlerdeki en önemli fuarlara götürmeyi amaçlıyoruz" dedi. Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında Güney Marmara Bölgesi'ndeki 40'a yakın ticaret ve sanayi odasında yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalarla komite üyelerini buluşturduklarını da sözlerine ekledi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön