28 / 04 / 2024

Bursa Yeniköy'de yıkım çalışmaları başladı!

Bursa Yeniköy'de yıkım çalışmaları başladı!

Daha önce somut adım atılamayan Bursa Yeniköy meydan çalışması için Orhangazi Belediyesi harekete geçti. 



Daha önce sık sık gündeme gelen ancak somut adım atılamayan Yeniköy Meydanı ile ilgili Orhangazi Belediyesi çalışmalara başladı. Yıkılacak olan binaların bulunduğu bölge meydan ile birleştirilerek yeşil alan olarak kullanılacak. 

Tuna Gazetesi'nde yer alan habere göre; Orhangazi Belediyesi tarafından Belediyeye ait iş yerlerine resmi tebligat yazısı gönderildi. Yazıda; “Mülkiyeti Belediyemize ait Yeniköy Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan dükkanların yer aldığı binanın yıkım işlemi yapılacağından dolayı 15 gün içinde tahliye edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim” açıklaması yapıldı. 

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yıkılacak yerde bulunan 5 esnafı mağdur etmemek adına da çalışma yaptığı öğrenildi.  Eski Belediye Binası altında bulunan dükkanlar esnaflara verilecek. Orada bulunan esnaflarla bir araya geleceği öğrenilen Başkan Aydın’ın hiç kimsenin mağdur edilmeden Yeniköy Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği meydan genişletmesinin gerçekleşeceğini açıklandı. 
 

15 GÜNLÜK SÜRE VERİLDİ
 

Yıkılacak olan binada toplam 15 iş yeri bulunuyor. Bu binalarda yaklaşık 5 esnaf var. Belediyeden tebligatla esnaflara iş yerlerinin boşaltılması için 15 gün süre verdi. Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın birkaç gün içerisinde esnaflarla bir araya gelerek gerekli değerlendirmeleri de yapacak. 

 


Geri Dön