28 / 04 / 2024

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni dönem kapsamında daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli bir kent Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz." dedi.



Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline sokmak için projelerini kamuoyu ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, kent dönüşümün önemli bir konu başlığı olduğunu önemle kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi olan depremlerde herkesin yüreğine kor gibi düştüğünü ve acıların hala taze olduğunu ifade eden Başkan Alinur Aktaş, depremin özellikle Bursa gibi aktif fay hatları üzerine kurulu kentler için tartışılmaz bir gerçek olduğunu söyledi. Bu gerçeğin başta yerel yönetimler olmak üzere herkese ciddi sorumluluklar yüklediğini belirten Başkan Aktaş, 6 Şubat depremleri öncesinde TÜBİTAK ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA ile beraber ortak projeler yürüttüklerini ifade etti. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZİ BAŞLATTIK

haber7.com'da yer alan habere göre, Kentsel dönüşüme öncelik vermenin doğru bir karar olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını konut alanları, tarihi alanlar, imalat ve sanayi alanları ve kamusal alan ve yapılar olmak üzere 4 konu başlığında ele alıyoruz.  Allaha şükürler olsun bizim yaptığımız işler var. Geçtiğimiz dönemde Bursa’da yer alan yaklaşık 530 bin yapı ve 1 milyon bağımsız bölüm konuttan dönüşüm önceliği bulunan alanlarda çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Buna göre, İstanbul Caddesi’nden Karapınar’a, Akpınar-1050 Konutlardan Arabayatağı’na, Sıcaksu-Gaziakdemir’den Yiğitler’e ve tarihi şehir merkezine kadar Bursa’nın dört bir yanında projelerimizi başlattık. Bir bir tamamlıyoruz. 14 değişik dönüşüm projesi ile  2025 yıl sonuna kadar 11 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. dedi.

 Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

"ŞEHİR KALİTESİNİ ÜST DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ"

Çalışmaların ana merkezinin ‘2050 Çevre Düzeni Planı’nın olduğunu ve akademik katkılar ile birlikte  ortak akıl ve mutabakatla planı şehir anayasası olarak yürürlüğe alacaklarını kaydeden Başkan Aktaş, JICA, alanında uzmanlardan  meydana gelen bilim kurulumuz ve akademik odalar ile beraber bu çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Bu süreçte Bursa’nın bütünündeki ön planda olan alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarını hızımızı  kesmeden devam ettireceğiz diyen  Başkan Aktaş, “Belirtilen yeni dönemde daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli bir kent Bursa’yı inşa etmek  adına 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. Bu dönüşümle sadece yapıları sağlamlaştırıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almakla kalmayıp, şehir içindeki arterleri birbiriyle buluşturacak, yeni yollar açacak, yeşil alan ve donatı alanlarıyla şehir kalitesini üst düzeye taşıyacağız." dedi.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

0 69 konut kredisinin aylık ödemesi ne kadar? Kentsel dönüşümde büyük kolaylık! 0 69 faizli kredi detayları!

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!


Geri Dön