08 / 05 / 2024

Bursa'da 5 milyon TL değerinde rehabilitasyon merkezi kurulacak!

Bursa'da 5 milyon TL değerinde rehabilitasyon merkezi kurulacak!

Bursa'da Kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yıkılan Mollaarap'taki Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu 150 yaşlının yeni evi olacak...




Hep filmlerde olacak değil ya gerçek hayatta da olabiliyor. İyiler ve iyilik kazanıyor. Yıllar önce pek çok çocuğa kucağını açmış olan Eşrefiler Kız Öğrenci Yurdu yerine bu kez hayatın başındakiler için değil sonundakiler için hayırseverler tarafından 5 milyon TL değerinde rehabilitasyon merkezi yapılacak. 


Büyükşehir Belediyesi Huzurevi ile Ali Osman Sönmez Huzurevi'nin ardından Bursa'da yaşlılara kucak açan yeni bir kurum daha doğmuş olacak. Kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yıkılan Mollaarap'taki Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu 150 yaşlının yeni evi olacak. 


Huzurevi Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Bağcı'nın rahmetli Ali Osman Sönmez'i rüyasında görerek ve oğluna bu rüyada bir huzurevi yaptırmasını vasiyet etmesiyle başlayan hikâye, Celal Sönmez'in de kısa süre içinde Bağcı'nın rüyasındaki baba vasiyetini yerine getirmesi üzerine mutlu son ile bitmişti. 


Bugünkü kapasitesi yaklaşık 300 kişi olan huzurevinde yatağa bağlı yaşayanların sayısı ise 180. Özellikle yatağa bağlı yaşayan, özel bakım ve ilgi isteyen bu kişiler gibi bakım görmek için sırada bekleyen 105 hasta bulunuyor. Tabii bu sayı her gün değişim gösterebilecek durumda. Sürekli göç alan Bursa'nın genç nüfusu gibi yaşlı ve bakıma muhtaç yaşlı nüfusu da her geçen gün artıyor. 


Eşrefiler'de yaptırılacak Ali OSman Sönmez Huzurevi'nde sadece kendine yetebilen yaşlılar konaklayacak. Bursa'nın en özel ve korunmuş, şehir içindeki bu alanı 150 yaşlının birlikte yaşayacakları yeni evleri olacak. Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde boşalan 120 kişilik yere de yatağa bağımlı ve Alzheimer'lı hastalar yerleşecek. Yani sırada bekleyen 105 yaşlının hepsi bu özel hizmetten yararlanabilecek, üstelik kapasite daha da artmış olacak. 


Daha çok yaşlı ve yatağa bağımlı hastaya kucak açabilmek için yer arayışı içinde olan İl Müdürlüğü ve Dernek yöneticileri sonunda şehrin merkezindeki Eşrefiler Kız Yetişme Yurdu yerinin tahsisinde başarı kaydettiler. Bu esnada gösterilen bürokratik çabalar, buraya yaptırılacak bakım evinin masraflarını üstlenecek hayırseverlerle yapılan görüşmeler ve onların gönüllü olmasını sağlamak gibi ilişki yönetimi üzerine önemli başarılar kaydedildi. 


Huzurevi Yardımlaşma Derneği'nin huzurevinde düzenlediği iftar yemeğine katılan Vali Şahabettin Harput'a bu konu ile ilgili nihai belgeyi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul orada sundu. Dernek Başkanı İsmail Bağcı'da huzurevi yardımseverlerinin katıldığı iftarda bu önemli gelişmeyi paylaşırken son derece mutlu ve gururluydu. 


Büyüğe saygı ve yaşlıya sahip çıkma bizim kültürümüzün en değerli öğelerinden. Bakanlık, Valilik, Dernek ve hayırseverlerin güç birliği ile Bursa kendine yakışanı bir kez daha yapacak. Sefillik içinde evlerinde ölümü beklen hastalar, özel hemşirelerin ve eğitimli bakıcıların kendileriyle ilgilendiği ve kapasitesi artacak olan rehabilitasyon merkezinde konaklayacak. Asırlık ağaçların arasındaki yeni huzurevi ile de Bursa daha gelişmiş bir kent olacak. 


Güzin Abras/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön