02 / 05 / 2024

Bursa'da bir okul daha spor salonuna kavuştu!

Bursa'da bir okul daha spor salonuna kavuştu!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi spor salonunun açılış töreninde, kazandırdıkları her yeni tesiste vatandaşları spora teşvik etmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti...



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi’ne yaptırılan spor salonu, törenle hizmete açıldı.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor salonunun açılış töreninde, kazandırdıkları her yeni tesisde vatandaşları spora teşvik etmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Altepe, "Bursa’nın spor kenti olması en önemli hedeflerimizdendi. Gençlerin sağlıklı, sporcu, idealist, hedefleri olan gençler olabilmeleri ve en iyi şekilde eğitim almaları için tesisleşmeye önem veriyoruz. Gençlerimizi yaya mesafede spor yapabilecekleri sağlıklı spor alanlarıyla buluşturuyoruz. Türkiye’de spora en büyük yatırımı yapan il Bursa oldu." 


Altepe, kentte 48 bine yakın sporcu bulunduğunu ifade ederek, Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun da Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönemde Bursa’ya kazandırılan 108. spor tesisi olduğunu vurguladı. Başkan Altepe, tesisleşmenin yanı sıra sürekliliğin sağlanmasının da önemli olduğunu ifade ederek, kente kazandırılan spor tesislerinin sürekli olarak kullanılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Başkan Altepe, spor salonunun 900 metrekare alanda tek katlı, temel sisteminin 1. derece deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını, voleybol ve basketbol sporlarına olanak sunan 540 metrekare oyun alanının bulunduğunu, oyun alanının çatısının çelik makaslı çatıdan yapıldığını, ıslak zeminlerde mat granit seramik döşeme kaplaması kullanıldığını, duvarlara darbe emici çarpma panoları monte edildiğini ve spor salonunun çevre düzenlemesi ile bordür, tretuvar asfalt uygulamasının da yapıldığını anlattı.


Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da son yasa değişikliğiyle Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart seçimlerinin ardından ilin tamamına hizmet götüreceğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’ı beklemeden tüm ilçelere hizmetlerini ulaştırıyor, tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bursa’da hepimizin yaşam standardını yükseltecek çok önemli projelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasından dolayı mutlu oluyoruz. Bu spor salonları gençlerin sporda takımdaşlık ruhunu pekiştireceği gibi boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını da sağlayacaktır. Bilindiği gibi ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında spor salonları okul saatleri dışında okul öğrencilerinin yanı sıra Mimar Sinan Mahallesi’ndeki tüm öğrenci ve velilere de açık olacak. Okul müdürleri vatandaşlara kapılarını kapatmayacak. Bu salon gerekirse 24 saat açık tutulacak ve mahalledeki tüm spor kulüplerinin hizmetine sunulacak. Buradan bu şehrin Valisi olarak talimat veriyorum. Bu spor salonlarının, gelecekte, olimpiyatlarda ve tüm spor faaliyetlerinde ülkemizin bayrağını dalgalandıracak sporcular yetiştireceğine inanıyorum" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı tesislerin kentin sportif başarısının artmasına katkı sağladığını söyledi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön