28 / 04 / 2024

Bursa'da Dekorasyon ve İnşaat fuarları açıldı!

Bursa'da Dekorasyon ve İnşaat fuarları açıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 42 Türk firmasının bulunması da sektörümüzün uluslararası arenadaki gücünü ortaya koymaktadır" dedi.



 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 42 Türk firmasının bulunması da sektörümüzün uluslararası arenadaki gücünü ortaya koymaktadır" dedi.


Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Bursa İnşaat" ve "Bursa Dekorasyon 2015" fuarları, kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Burkay, fuarların açılış töreninde yaptığı konuşmada, milli gelirin yüzde 6'sını kapsayan ve yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan inşaat sektörünün, 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturduğunu söyledi.


Türk müteahhitlik sektörünün bugüne kadar 40'ı aşkın ülkede 300 milyar doların üzerinde projeyi hayata geçirmeyi başardığını, sektörün başarısının sınırları aştığını anlatan Burkay, şunları kaydetti: 

"Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 42 Türk firmasının bulunması da sektörümüzün uluslararası arenadaki gücünü ortaya koymaktadır. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm hamlesi, bu kapsamda kentleşme sorunlarıyla büyüyen Bursa gibi şehirler için de önemli fırsatlar doğurmaktadır. Modern pazarlama stratejileri arasında bulunan fuarlar sektörler için büyük önem taşımaktadır. Fuar olmadan turizmi de ticareti de istediğimiz seviyeye taşımamız mümkün değildir. Dünyada fuarcılığın en önemli merkezlerinden biri olan Frankfurt, yılda ortalama 3 milyon endüstriyel fuar ziyaretçisini ağırlamaktadır. Ürettiğimiz değere talep oluşturmanın yolu fuarcılıktan geçmektedir. Türkiye'nin üretimine, ticaretine ve ihracatına yön verdiğimiz Bursa'mızı fuarcılıkta bir merkez haline getirmek istiyoruz."


- "Bu önemli bir ilk adım"

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da Bursa'da diğer illerden farklı olarak bir gayrimenkul fuarı oluşturulduğunu belirtti.

Bursa'nın ürünlerinin artık hakkının verebileceği ve değeriyle sunulabileceği bir fuarın bulunduğunu ifade eden Mescioğlu, şöyle konuştu: 


"Bu önemli bir ilk adımdır. Umuyorum daha büyüyerek gelişecektir. Bu fuarı oluştururken aynı zamanda, acaba 'Gayrimenkul almaya gelenler bizlerden ne isteyebilir?' düşüncesiyle bankalarımızla da görüşerek onları da buraya çağırdık. Alıcı müşterilerimiz, istedikleri zaman bankalarla görüşerek fuara özel oranlarla alım yapabilecek. Dış fuarlara katılım olarak da bu fuar bizim için bir basamak olacaktır. Şu anda sektörümüzü fuarla tanıştırırken aynı zamanda 'Acaba bu sektörümüzü dışarıda yapılan gayrimenkul fuarlarına hem katılımcı ve hem de ziyaretçi olarak nasıl taşıyabiliriz?' diye düşünmeye başladık. Onun çalışmalarını yapacağız. Burada konut üreten sanayicilerimizi ve müteahhitlerimizi yurt dışındaki fuarlara hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak götüreceğiz. Dolayısıyla sektörümüz bütün dünyayla entegre bir beslenme içerisine girecektir. Bu da Bursa'ya daha nitelikli ve daha yaşanılabilir konutlar üretilmesine vesile olacaktır."


Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye  Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi ile sektör temsilcileri katıldığı tören, stantların gezilmesiyle sona erdi. Fuar etkinlikleri 12 Nisan'da sona erecek.


Radikal


Geri Dön