18 / 05 / 2024

Bursa'da gayrimenkul fiyatları düşmeli!

Bursa'da gayrimenkul fiyatları düşmeli!

Emlak sektöründe oldukça tecrübeli olan Maksut Aygül sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber Gazetesi'ne anlattı. Aygül, sektörde insani değerler ve ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi.



Emlak sektöründe oldukça tecrübeli olan Maksut Aygül 'Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektöründe de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir' dedi. 


Maksut Aygül ''Bursa'da arsa ve arazi fiyatlarının aşırı yüksek olmasından dolayı ve de gelir gider tablolarını aştığından dolayı adım atamamaktayız. Arsa ve Arazi fiyatlarının makul seviyelere gelmesi durumunda kaliteli malzeme ve işçilikde inşa ettiğimiz binalarımızı değerli müşterilerimize sunmaktan onur duyacağız. 


BURSA EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI ÜYESİ OLMAYANLARA İTİBAR ETMEYİN 


Bursa Emlak Müşavirleri Odası kayıt dışı, kaçakçı, çantacılarla mücadele ediyor, çünkü onlarında işleri kolay değil. Odaya kayıtlı 600 işletme varken, kayıt dışı çalışan çantacı diye tabir edilen kamu emeklisi, erken emeldiler, bakkallar, merpen altı çantacılar ve böyle kişiler Bursa'da yüzlerce kaçak emlakçı bulunmaktadır. Bu tür geneli itibarı ile çantacı denen emlakçılara güvenilemediği gibi yaptığı işlere ve işleyişlerine de güvenilmez. 


KEREM EMLAK'TAN YATIRIMCILARA TAVSİYELER 


Arazi yatırımı yapacaklara  İzmir  Yolu Hayvancılık ve tarımsal yatırım yapmak isteyenlere Yenişehir, Orhaneli, Gürsu arkaları, Şükriye Köyü civarları ve Bursa Tarım İl Müdürlüğünün tarım ve hayvancılık yapılabilir onaylı bölgelere yatırım yapmalarını öneriyoruz İlaveten. 


Durum böyle olduğu halde hala piyasada çantacılar iş yapmaktadır. Emlakçılarla iş yapacak olan kimselerin mutlaka işyerlerinde "BEMO" yani "Bursa Emlak Müşavirleri Odası "arması olup almadığını mutlaka kontrol etmesi, gerekli görürse Odayı arayarak soruşturması ve böyle bir adreste bulunan emlakçınm kayıtlı olup olmadığını öğrendikten sonra onlara güvenerek iş yapabilirler. Alacakları daire, arsa ve arazileri araştırmalarını, güvendikleri emlakçılaıia çalışıp bilgi alışverişinde bulunmaları resmi dairelerden bilgi alıp ondan son tasarrufta bulunmaları çok önemlidir. 


GÜVEN ESASLI BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR


Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektörümüzde de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir. Ve tabi  güven, güvenmek insanların için en önemli değerlerinden biridir. Bu güveni kötü kullanıp insanları dolandıran çantacı emlakçılarla çalışmamak. Bilinen, tanınan, güvenilen, BEMO üyesi emlakçılarla çalışılmalıdır. 


BELEDİYELERİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMASI LAZIM 


Belediyelerin Kentsel Dönüşümün önünü açarak hızlandırması Emsal artışında yardımcı olması, zaten arsa ve arazi fiyatları tavan yapmış durumda. İnşaat sektörü şu an Türk ekonomisi için lokomotif pozisyondadır. Emlak sektörü de bunu yatırımcısına ulaştıran köprü görevi üstlenmektedir. 


Dolayısı ile bu iki sektöre önem verilmelidir. Ayrıca birkaç evin yıkılmasıyla 200-300 metrekare alanlarda yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının yerine çok daha büyük parsellerde 200-300 dönüm arazilerde toplu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerekmektedir. 


2,5 İLA 3 ARASI KAT İRTİFAKI ÇOK HAKSIZCA 


Güçlü zeminli Teleferik ile Yeşil Mahallesi altlarına kadar ki bölgede uygulanan 2,5 ila 3 kat arası kat irtifakı çok yanlış olduğu kanısındayım ve mutlaka emsal teşkillerine uyulması gerekmektedir. Bir an önce imara açılarak insanlara izin verilmeli dar yolların genişletilmesi, olmayan çocuk parklarının yapılması insanlarımızın konfora kavuşması gerekmektedir. 


Teferrüç 'ün oralardaki piknik alanlarına ve oradaki eğlence yerlerine aileler gidememekte, çok tenhalık ve karanlık olduğundan tinercilerin ve kimsesizlerin mekanı haline geldi. Buralarda da düzenlemeye gidilerek, hem ailelerin gelmesinin önü açılmalı, hem de piknik alanlarının temizliği ve bakımının da düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. 


Söylemeden geçemeyeceğim bir durumda Zeyniler Köyüne çıkan Z yolunun denetimsizlikten alkol kullananların mekanı haline geldiği görülmektedir. Mutlaka o yolda da denetimlerin sıklaştırılarak inen çıkan sürücülerin trafikte istenmeyen sonuçlara meydan vermemesi için ellerinden geleni yapmalarını mahalle sakinleri olarak rica ediyoruz'' dedi.



Özkan YILDIRIM/Bursa Haber


Geri Dön