05 / 10 / 2024

Bursa'da icradan 2.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa'da icradan 2.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa 13. İcra Müdürlüğü; Bursa ili, Nilüfer ilçesinde yer alan 2 milyon 181 bin 660 TL'lik arsayı satıyor. İhalesi 25 Şubat günü Bursa 13. İcra Müdürlüğü Dairesi'nde yapılacak...




 Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
 
1 - TAPU KAYDI: Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Kayapa Köyü, 141 ada, 11 parsel, 7.272,20 m2, arsa nitelikli, tam hisse taşınmaz. Taşınmaz ipotekten ari olarak satılacaktır.

ÖZELLİKLERİ: Satışa konu olan taşınmaz; Bursa ili, Nilüfer İlçesi, Kayapa Sanayi bölgesinde yer almaktadır. Parsel üzerinde herhangi bir yapı bulunmayıp boş arsa konumundadır. Parsel eğimli bir arazide yer almakla ise de parsel üzerinde yapılan hafriyat çalışması ile eğim giderilmiştir. Parselin güney cephesi yol ile aynı kotta iken kuzey cephesi komşu parsel ve yoldan ortalama 5 mt aşağıda kalmıştır. Parselin tamamı üzerine kırma çakıl taşı serilmiştir. Parselin çevresi hasır çelikten yapılmış çit ile çevrilmiştir. Parsel üzerinde çok sayıda hurda metal sanayi malzemeleri stoklanmıştır. Parselin bulunduğu bölge de aktif olarak çalışan fabrikalar yer almaktadır. Parselin cephe aldığı yollar imar planına uygun olarak açılmış, alt yapı tesisleri getirilmiş, asfalt kaplaması yapılmıştır.

İMAR DURUMU: Nilüfer Beledeyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 07.09.2010 tarih ve 1996 sayılı yazısı ve ekindeki onaylı plan örneğinden satışa konu Kayapa H21C07A3D pafta 141 ada 11 parselde kayıtlı taşınmazın tamamının 1/1000 ölçekli Kayapa Sanayi Bölgesi revizyonu uygulama imar planında sanayi alanında kalmakta olduğu bildirilmiş olup yazı eki imar planı örneğine görede taşınmaza 12,50 mt yüksekliğinde E:1,20 olan sanayi yapısına izin verildiği, yapılacak sanayi binasının yoldan 10 mt çekilerek inşa edilmesi gerektiği, parselin köşe konumda olduğu, güney cephesinin 15 mt lik imar yoluna, batı cephesinin 30 ve 15 mt lik yolların kesiştiği göbekli kavşağa cepheli olduğu anlaşılmaktadır

Satış Saati: 11:30 11:45 Arası    
Muhammen Bedeli: 2.181.660,00-TL

Satıs Şartları : 1 - Satış 25.02.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında 13.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ DAİRESİ açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 07.03.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rûçhünlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile K.D.V alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur. 05.01.2011

Dosya No: 2010/14457
örnek No: 27


Geri Dön