06 / 05 / 2024

Bursa'da icradan 940 bin TL'ye satılık soğuk hava deposu!

Bursa'da icradan 940 bin TL'ye satılık soğuk hava deposu!

Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Mudanya İlçesi, çekrice Köyü, çoraklar Mevkii, 766 parselde yer alan 22 bin 850 metrekare rasa üzerine kurulu soğuk hava deposu ile idari kısmı tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Mudanya İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MUDANYA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-2599 Talimat

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.

TAPU KAYITLARI ; Bursa İli Mudanya İlçesi çekrice Köyü, çoraklar mevkii, 766 Parsel, yüzölçümü 22.850,00 m2, ana taşınmaz nitelik: soğuk hava deposu ile idari kısmı tarla vasıflı taşınmaz

İmar Durumu: Satışa konu olan, Parsel: 766 sayılı taşınmaz için Mudanya Belediyesince verilen 02.12.2010 tarih ve 2725 sayılı yazısına göre taşınmazın imar durumu 1/100,000 ölçekli çevre Düzeni Planında Tarımsal Niteliği Korunacak Alanda Kaldığı belirtilmiştir. Ancak hali hazırda üzerinde bir bölümü iki kat olarak düzenlenmiştir bölümü gıda üretim yeri olarak düzenlenmiş büyükçe bir kapalı atana sahip fabrika binası, fabrika binasına ek sundurma ile kapatılmış ısı merkezi olarak kullanılan yer, ana binadan ayrı olan depo amaçlı üç tarafı kapalı çelik konstrüksiyondan yapılmış ve galvanizli saç ile kapatılmış depo, tek katlı bekçi evi ve betonarmeden yapılmış büyük bir kısmı toprak altında kalan su deposu bulunmaktadır.

Hali Hazır durumu:
İnşaat Bilirkişisi Yönünden Tespit:

Satışa konu olan Parsel: 766 sayılı taşınmazın hali hazırda üzerinde bir bölümü iki kat olarak düzenlenmiş, bir bölümü gıda üretim yeri olarak düzenlenmiş büyükçe bir kapalı alana sahip fabrika binası, fabrika binasına ek sundurma ile kapatılmış ısı merkezi olarak kullanılan yer, ana binadan ayrı olan depo amaçlı üç tarafı kapalı çelik konstrüksiyondan yapılmış ve galvanizli saç ile kapatılmış depo, tek katlı bekçi odası ve betonarmeden yapılmış büyük bir kısmı toprak altında kalan su deposu bulunmaktadır. Fabrikanın çevresi tel çit ile çevrilmiştir.

Fabrikanın Büro tarafından girişte yer seramik kaplıdır. Giriş holünde bay ve bayan tuvaleti bulunmakta olup ayrıca yukarı çıkışı sağlayan çelik konstrüksiyondan yapılmış merdiven bulunmaktadır. Giriş üzeri büro katı olup burada antre, üç oda, büyük bir depo bölümü, odanın içinde bir banyo bölümü bulunmaktadır. Odaların yerleri mineflo kaplıdır. Üst kattaki ofisin duvarları panellerle bölünerek oluşturulmuştur.

Fabrikanın Üretim bölümünün yerleri beton olup çelik kolonlar bulunmaktadır. Üretim bölümüne giriş kapısı olan soğuk hava deposu bulunmaktadır. Üretim bölümünde PVC malzemeden yapılmış büro ile, alüminyum malzemeden yapılmış ofis bölümü bulunmaktadır.

Binanın çevresi galvanizli saç ile kapatılmış bu şekilde kapalı alan yaratılmıştır. Ana binanın batı tarafında ana binadan ayrı olan depo amaçlı üç tarafı kapalı çelik konstrüksiyondan yapılmış ve galvanizli saç ile kapatılmış depo bulunmaktadır.
Ana binanın kuzey batı tararında bekçi evi bulunmakta olup 3 oda, mutfak, banyo-wc ve antreden oluşmaktadır. Antre ve mutfak yerleri seramik olup oda yerleri betondur. İç ve dış kapı pres kapı, pencereler ahşaptır.

Ziraat Bilirkişisi Yönünden Tespit

Parselde bulunan binalarla ilgili notlar alınmış olup, taşınmaz tarla olarak imarsız, binaların dışındaki kalan kısım ise boş tarla olup kadastro yoluna cephesi bulunmaktadır. Taşınmaz taban tarla durumundadır. 2. sınıf tarım arazisi niteliğindedir.
Taşınmazın üzerindeki yapılarla birlikte Muhammen bedeli 940.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.
IİK 127. Mad. Göre Satı İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilam tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

Satış günü ve saatleri: Birinci satış günü 06 - 06 - 2011 tarihinde, saat14:Q0 -14:10 arasında Mudanya İcra Müdürlüğü'nde (Yeni Belediye İş Merkezi Kat:5 Mudanya).
İkinci satış günü: 16-06-2011 tarihinde aynı yer ve saatte

Satış şartları:

1- Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci anırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın talimin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme I ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.  *  ]

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para itedir, alıcı istediğinde (10} günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhale damga vergisi, tapu harç ve masraftan ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.Vi İhale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir,

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (1S) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicil İle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %1Ö faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, İlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010-2599 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 06/04/2011

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine İrtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön