28 / 04 / 2024

Bursa'da imar barışı konuşuldu!

Bursa'da imar barışı konuşuldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişiyi yakından ilgilendiren imar barışı konusu ele alındı. 



BTSO 56. Meslek Komitesi genişletilmiş sektörel analiz toplantısı yapıldı. Oda hizmet binasında mimar ve mühendislerin ilgi gösterdiği toplantıda açıklamalar yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, “8 Haziran’da başlayan imar barışında başvurular 1 milyon 300 bini aşmış durumda. Sektör temsilcilerimiz merak ettikleri sorulara bu toplantıda cevap bulacak” diye konuştu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Cemalleddin Başaran, yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan binalar için verildiğini toplantıda sözlerine ekledi. 

Belge için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağını de ifade eden Başaran, yapı kayıt belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihinde ödenmesi gerektiğini belirtti. Başaran, yapı mâliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından e-devlet üzerinden yapı kayıt sistemindeki formu doldurarak başvuru yapabileceğini söyledi. 

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabileceğini de söyleyen Başaran, betonarmesi tamamlanmış bütün yapıların yapı kayıt belgesine başvurabileceğini söyledi. 


Geri Dön