04 / 05 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm için 2 bölge onay bekliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm için 2 bölge onay bekliyor!

Osmangazi, kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Soğanlı ve Demirkapı mahalleleri için kentsel dönüşüm planlarını Ankara 'ya gönderdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakanlar Kurulumdan onay beklendiğini söyledi.




Osmangazi Belediyesi tarafından yapılacak olan Maksem Hizmet Binası'mn temeli atıldı. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı ve Demirkapı mahalleleri için kentsel dönüşüm planlarını Ankara'ya gönderdiklerini belirterek, Bakanlar Kurulu'ndan onay beklendiğini söyledi. 


Osmangazi'de yerinde ve kaliteli hizmet üretmek için 4yıldır devam eden Mahalle Hizmet Binası ve tip muhtarlıklara bir yenisi daha ekleniyor. Bu proje kapsamında hayata geçirilmesi planlanan, Maksem Hizmet Binası'mn temeli, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün de katıldığı törenle atıldı. 


60 MİLYON LİRA AYIRDIK

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "47 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz meydan çalışmalarımız için, belediyemizin yanında bulunan 6 binayı yıkarak 2 bin SOO metrekare alan kamulaştırdık. Bu bölgedeki kamulaştırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje tamamlandığında Bursa en buyuk meydanına kavuşmuş olacak" dedi. Osmangazi'de yürütülen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarında, en önemli etkenin kamulaştırmalar olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, kamulaştırmaların, belediye bütçesinin çok önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. 

Dündar, bugüne kadar kamulaştırmalar için 107 milyon TL kaynak kullandıklarını, 2013 yılında da 60 milyon TL kaynağı kamulaştırmalar için ayırdıklarını belirtti. 


ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 

Yapılan her yatırımın kentsel dönüşümün bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Bugün temelini attığımız Maksem Hizmet Binası, hem tarihi mirasa sahip çıkmak adına, hem de şehir estetiği ve kentsel dönüşüm adına yaptığımız önemli çalışmalardan biridir" dedi. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa Master Plan hazırlayan belediye olduklarını belirten Başkan Dündar, "Master plan çerçevesinde çalışmalarını tamamladığımız Soğanlı ve Demirkapı mahallelerimiz için kentsel dönüşüm planlarımızı, Ankara'ya gönderdik. Bakanlar Kurulu'ndan onay gelir gelmez çalışmalarımızı başlatacağız"' diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön