09 / 10 / 2024

Bursa'da konut artık yatırım değil oturma amaçlı alınıyor

Bursa'da konut artık yatırım değil oturma amaçlı alınıyor

Konut projelerinin yanı sıra ticari iş alanlarına da yönelerek portföyünü genişleten Kare İnşaat'ın yöneticisi Mehmet Ali Diler, inşaat grubundaki ekiplerinin 6 kişilik uzman personelden oluştuğunu söyledi




Proje danışmanlık desteği verdiklerini bununla birlikte özel projeler oluşturarak 'butik tarzda' çalıştıklarını da belirten Kare İnşaat'ın yöneticisi Mehmet Ali Diler, her iş sürecini kendileri kontrol ettikleri için büyük işlerde görev alamadıklarını kaydetti.

Diler, 'Her projeyi ayrı değerlendiriyor ve ayrı tarzda inşa ediyoruz. Bu bize özgünlük ve kontrolde mükemmeliyetçilik kazandırıyor. En büyük projemiz 60 daireyi geçmemiştir. Mühendis kökenli olduğumuz için statik açıdan sağlamlık ve kullanımlılık adına her metrekarenin hesabını çok ciddi yapıyoruz. Standart bir projede bile kullanım kolaylığı adına tesisat projesi aşamasında dahi aylarca çalışıyoruz. Daire çizimlerimiz ve sonraki uygulamalarımız bu anlamda beğeni topluyor' diye konuştu. Son olarak İnsaniye bölgesinde 10 dairelik bir projeyi tamamladıklarını ve son beş yılda bu bölgede 3-4 projeye imza attıklarını ifade eden Diler, Bademli bölgesinde de bahçeli ev konsepti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beşevler bölgesinde bir ticari gayrimenkul projesini tamamladıklarına değinen Diler, 2011'de yine Beşevler'de Eğitimciler Caddesi'nde altı daire ve bir dükkanı kapsayan üç katlı bir konut projesini hayata geçireceklerinin bilgisini verdi. Diler, inşaat sektörünün Bursa'daki seyri ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

'2007 yılı sonunda sektörde bazı sorunlar baş göstermeye başladı. 2008'deki küresel krizle birlikte bu sorunlar daha da arttı ve talepte gevşeme oldu. Dünyadaki çalkalanma ile birlikte 2008 zor bir yıl oldu ve bitmesi gereken şantiyeler bitmedi. 2009 yılı küçük çaplı toparlanmaların olduğu bir yıldı ve 2010 çok daha iyi ve hızlıydı. Geçtiğimiz yıl bizim işlerimiz de hızlandı ve bir kaç proje hayata geçirdik. şžu an Ertuğrulkent bölgesinde yürütülen Kare Süit projesinin şantiyesi var. Yılda 4-5 proje üretebilecek bir alt yapıya sahibiz. Yürüyen projelerimiz nedeniyle 201 l'den de ümitliyiz. Fethiye Mahallesinde 2010'un sonunda anlaşması yapılmış ve 201 l'de başlayan bir projemiz daha var.'

Müşterilerinden gelen talepler çerçevesinde ve Bursa'daki boşluktan dolayı ticari gayrimenkul projelerine de ağırlık verdiklerini dile getiren Diler, 'Bursa göç alan, genç nüfusu olan gelişmiş bir sanayi kenti. Ev almak bu anlamda önemli bir gereklilik. Özellikle son iki yılda arz, söz konusu talebi karşılayacak hızda ilerliyor. Ancak bu hız, 2012 ve 2013'te yavaşlayacaktır. Bursa'da artık konut yatırım amaçlı değil oturma amaçlı alınıyor. Bununla birlikte ticari alanlar gelişiyor. Kentte bu anlamda büyük plazalar yeni yeni hayata geçmeye başladı. Ofis alt yapısı olan alan bulmak biraz zor. Bu anlamda biz de büyük bir ticari gayrimenkul projesinde yer almak isteriz. 201 l'de önümüze böyle bir proje gelirse değerlendirmek isteriz' diye konuştu.

Bu arada, 1991 yılından bu yana uluslararası bir akaryakıt firmasının bayiliği de yapan Diler ve Ceyhan aileleri, bu alanda da 20 yıldır Bursalılara hizmet vermeyi sürdürüyor.

Dünya-Bursa


Geri Dön