03 / 05 / 2024

Bursa'da tarihi binalar restore ediliyor!

Bursa'da tarihi binalar restore ediliyor!

Osmangazi Belediyesi, 16 ve 19'uncu yüzyıllardan kalan üç binanın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını devam ettiriyor. 



Bursa'da, Osmangazi Belediyesince gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları kapsamında tarihi binalar yenileniyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tayakadın Mahallesi'nde mülkiyeti Bursa Ticaret Borsasına ait 16 ve 19'uncu yüzyıllardan kalma sivil mimari örneği üç yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre çalışmalar kapsamında toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin üzeri iki kattan meydana gelen ilk binanın içinde sergi salonları ve yönetim odası bulunuyor.

Ahşap karkas yapıda olan ikinci bina ise zemin üzerine iki kat olarak yapılıyor. Bu binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alıyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü binanın inşası da zemin üzeri tek kat olarak devam ediyor.

Kent merkezinde tarihi dokuyu ortaya çıkaracak "Tarihi Bursa Evleri"nin inşaat çalışmalarında ahşap işleri tamamlandı, mekanik ve elektrik tesisat çalışmaları sürüyor.
 


Geri Dön