05 / 05 / 2024

Bursa'daki Adliye Sarayı'nın yerini sivil toplum örgütleri belirleyecek

Bursa'daki Adliye Sarayı'nın yerini sivil toplum örgütleri belirleyecek

Zeki Kahraman, yapılacak yeni adliye sarayının yerinin belirlenmesinde sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvurulmasını istediklerini söyledi



Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman, kentte yapılacak yeni adliye sarayının yerinin belirlenmesinde sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarının görüşlerine başvurulmasını, bu kapsamda referandum yapılmasını
istediklerini söyledi.

Kahraman, Bursa Adliye Sarayı'nın önünde yaptığı açıklamada, Bursa'nın şiddetle ihtiyacı olan, kentin merkezinde görkemli, işlevsel, modern ve uzun yıllar hizmet verecek adliye binasıyla ilgili yeni bir haber verememelerinden dolayı açıklama yaptıklarını bildirdi.

Bursalıların bu konuyu oldubittiye getirmeye çalışan, bu çabalarıyla hukuka bakış açılarını da net şekilde ortaya koyan siyasetçilere karşı kızgınlıklarının artarak sürdüğünü iddia eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Demokratik ülkelerde adliyelerin kentlerin tam da göbeğinde, adalet için, hak için, özgürlük için, demokrasi için yapıldığını söyledik. Adliye saraylarının bir yerlerin gelişmesi veya birilerine gelir sağlanması için yapılamayacağını ifade ettik. Hele varoşlarda kentsel dönüşüm aracı olarak görülemeyeceğini defalarca haykırdık. Adliye sarayının yerinin belirlenmesinde sivil toplum ve halkın söz hakkı olmamasının demokrasi bunalımının açık göstergesi olduğunu vurguladık. Sustular, susmaya devam ediyorlar."

Kahraman, bu konuda vatandaşlar adına avukatların susmayacağını belirterek, "Bugünden itibaren pazartesi ve cuma günleri burada Bursa Barosu Yönetim Kurulu, hukuk dernekleri, akademik meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve diğer illerin barolarıyla birlikte Bursalıların haklı talebini hatırlatacağız" dedi.

Adliye sarayının yerinin belirlenmesi için vatandaşların da görüşünün alınması gerektiğini kaydeden Kahraman, konuyla ilgili referandum yapılmasını istedi.

Kahraman, Bursa Barosu olarak bir araştırma firmasıyla anlaşmak üzere olduklarını, bu konu hakkında anket yaptırmayı planladıklarını söyledi.

Bursa Barosunun 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde bazı görüşleri aktarmak üzere 9 Aralık Çarşamba günü Ankara'da görüşecekleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bu konuyu da aktaracaklarını belirtti.
AA


Geri Dön