27 / 04 / 2024

Bursa'nın tanıtımına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tam destek!

Bursa'nın tanıtımına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tam destek!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Türkiye’nin dünyaya tanıtımında Bursa’nın konumlandırılmasını planlamak için Almira Otel'de Bursalı turizmciler ile bir araya geldi...




Vali Münir Karaloğlu, Bursa'nın marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi. Valilik bünyesinde yapılan çalışmalarla Turizm Bakanlığı'nın Bursa üzerine tasarruflarının paralellik göstermesinin umut verici olduğunu söyleyen Karaloğlu, Bursa'nın turizm pastasından hak ettiği payı alacağını ifade etti.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Türkiye’nin dünyaya tanıtımında Bursa’nın konumlandırılmasını planlamak için Almira Otel'de Bursalı turizmciler ile bir araya geldi.


Toplantıda, Turizm Bakanlığı'nın uluslararası çapta yeni bir tanıtım kampanyası başlattığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Uzun süredir üzerinde durduğumuz, Bursa’nın marka şehir olması ile ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. Memnuniyetle gördük ki, bizim yaptığımız çalışma ile bakanlığın şu anda sürdürmüş olduğu çalışma arasında bir birini tamamlayan çok ciddi paralellikler var. Uzun vadede bakanlığımızın bize göstereceği yönde, Bursa’nın bütün kapasitesini harekete geçirmek istiyoruz. Bu işi yaparken de sektörsüz yapmak mümkün değil, sektörle iç ice, ortak akıl dahilinde stratejilerimizi hayata geçirmek istiyoruz" dedi.


Bursa'nın çok ciddi turizm potansiyeli taşıdığını belirten Karaloğlu, "Bursa’ya geldiğim günden beri ifade ediyorum, Bursa’nın gerçekten çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Allah bu şehre her türlü değeri vermiş. Yazını da, kışını da, doğasını da vermiş. Şimdi ise sağlık turizmine çalışıyoruz. Planlamalarımız arasında termal ve medikal turizmi de ön plana çıkaracak tasarruflarımız var. Bunların tamamını ürün haline getirip turizm pazarına sürebildiğimiz müddetçe marka oluruz" diye konuştu.


Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü İrfan Ünal ise, Türkiye'nin tanıtımında Bursa'nın önemli katkılar sağlayacak şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Genel Müdürlüğümüzde sizlerin her türlü meselesiyle ilgilenecek ekipler hazır. Bize ulaşmanız yeterli. Ağustos ayında yapacağımız destinasyon çalışmaları ile Bursa’yı merkez alarak dünya ülkelerine tanıtacağız. Turizm konusunda Bursa’yı masaya yatırdık. Bilimsel çalışmalar yapacağız. Herkesin bildiğini yapması yerine ulusal bir strateji belirlemek temel düsturumuz” ifadelerini kullandı.



Bursa'nın Nabzı


Geri Dön