03 / 05 / 2024

Bursa'ya 1 milyon metrekarelik kent parkı yapılıyor!

Bursa'ya 1 milyon metrekarelik kent parkı yapılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, su taşkınlarının yaşandığı ve vatandaşların kullanımına kapalı olan Dikkaldırım ve Odunluk  Mahalleleri arasındaki toplam 1 milyon metrekarelik alanı kent parkı olarak Bursaya kazandırıyor



Bursa Büyükşehir Belediyesi, su taşkınlarının yaşandığı ve vatandaşların kullanımına kapalı olan Dikkaldırım ve Odunluk Mahalleleri arasındaki toplam 1 milyon metrekarelik alanı kent parkı olarak Bursaya kazandırıyor. Stadyumu da içine alacak proje ile Bursanın en büyük kent parkı da şekillenmeye başladı.

Türkiyenin en fazla göç alan kenti olması nedeniyle yapılaşmanın arttığı Bursa;da, halkın nefes alabileceği yeni rekreasyon alanları oluşturmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, Dikkaldırım ve Odunluk bölgesine Bursa;nın en büyük kent parkının kazandırılacağı projeye hız verdi. Dere ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiği alandaki dolgu çalışmaları sürüyor. Velodroma yapılacak stadyumun inşaatından çıkan hafriyat, yolun karşısındaki Hüdavendigar Kent Parkına aktarılıyor. Su taşkın alanı olması nedeniyle yok seviyesinden yaklaşık 3 metre aşağıda bulunan park alanı bu dolgularla yolla eşit seviyeye gelmeye başladı.

Bölgede devam eden dolgu çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Öktenden bilgi aldı. Yapılaşma yoğunluğunun fazla olduğu tüm bölgelere park, yeşil alan, oyun alanı ve spor alanı gibi tesisler kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Altepe, şunları kaydetti:
"Bursaya nefes aldıracak alanlar üretiyoruz. Tüm semtlerimizi yeşille buluşturmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki halkımız bu tür sosyal donatı alanlarına kendi mahallelerinde yürüme mesafede ulaşabilsin. Buraya yapacağımız kent parkı, mevcut Kültürparktan daha büyük bir alana sahip. Hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerine hitap edecek ve bölgeye vizyon katacak bir proje harladık. İçinde sporun tüm branşlarının yapılabileceği sahalar ve vatandaşların vakit geçireceği piknik alanları bulunacak. Bunun yanında park içinde geçen 100 metre genişliğinde ve bin 100 metre uzunluğundaki kanal kano yarışlarının yapılabileceği şekilde düzenlenecek. Yine park içinde 15 bin metrekare alanlı havuz ve çocuk oyun alanları bulunacak."

STADYUMLA BÜTÜNLEŞECEK

Altepe, dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından havuz ve ağaçlandırmaya da hız vereceklerini belirterek, Hüdavendigar Kent Parkı'nın stadyum alanı ile bütünleşeceğini söyledi. Toplamda 1 milyon metrekarelik yeşil alanın ortaya çıkacağını vurgulayan
 Altepe, bu kadar büyük yeşil alan üzerindeki tek anıtsal yapının stadyum olacağını da bildirdi. Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı inşaatının da stadyumla birlikte tamamlanarak, kente kazandırılacağını sözlerine ekledi.

         AA


Geri Dön