02 / 05 / 2024

Bursa'ya koza modelli açık hava tiyatrosu yapılacak!

Bursa'ya koza modelli açık hava tiyatrosu yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sürekli gelişen ve değişen Bursa'ya kazandırılacak olan yeni açık hava tiyatrosunun modern yüzüyle kente değer katacağını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sürekli gelişen ve değişen Bursa'ya kazandırılacak olan yeni açık hava tiyatrosunun modern yüzüyle kente değer katacağını söyledi. 


Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) organizasyonuyla bir otelde gerçekleştirilen yeni açık hava tiyatrosu lansman toplantısında konuşan Altepe. Bursa'nın her alanda öncü olduğunu ifade etti. 

Kent merkezindeki Reşat Oyal Kültürparkı'nda faaliyet gösteren mevcut açık hava tiyatrosunun yapıldığı dönemsel şartlara değinen Altepe. "Açık hava tiyatrosu. Bursa'nın en önemli buluşma ve etkinlik noktalarındandır. Bu tür mekanlar kentin prestiji, dünyaya açılan kapısıdır. Mevcut açık hava tiyatromuz 3 bin 500 koltuk seyirci kapasitesine sahipti" dedi, Altepe. 1983 yılından beri hizmet veren açık hava tiyatrosunun Bursa'nın önemli etkinlik alanlarından biri olarak yerli ve yabancı birçok ismi ağırladığını belirterek, "Bursa'nın bu alandaki eksikliğini gideren açık hava tiyatrosunu daha özgün ve yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz Amacımız, görkemli bir görsel şölen etkisi oluşturarak yapıyı doğal ortamla bütünleştirmektir" diye konuştu. 

Yağmur yağdığında bile etkinlikler gerçekleştirilecek Kültürpark'ın doğal ortamıyla bütünleşen bir açık hava tiyatrosunu gerçekleştirmek istediklerini belirten Altepe, şunları kaydetti: "Bursa için yeni tasarlanan açık hava tiyatrosu, kentin önemli simgelerinden ipek böceğinin kozası gibi kurgulandı. 

Bizler bu simgeleri öne çıkarmaya devam edeceğiz. Bu eser de Bursa'ya yakışan güzel bir tasarım olacak. Koza görünümlü yeni açık hava tiyatrosu, şehrimizin gelişmesine ve prestijine de katkı sağlayacak. Kentimize bu tür güzel tesisleri daha da çok kazandırarak Bursa'ya da ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda iddialıyız. Sahne, bir kabuğun içinde can bularak seyirci bölümüne açılacak. Artık teknoloji gelişti. Yeni açık hava tiyatrosu yağmur yağdığında da konser ve etkinliklerin yapılmasına imkan tanıyacak şekilde tasarlandı. Sahnenin seyirciyle buluşması, kozasından çıkan bir kelebeğin kanat açması olarak tasarlandı. Yeni açık hava tiyatrosu, Kültürpark'ın kuzeyinde Lunapark'ın yanındaki alana taşınacak. 

Bu alanın hemen yakınındaki Sıcaksu bölgesinde de termal turizm odaklı çalışmalarımız devam ediyor." Yeni açık hava tiyatrosunun projesini hazırlayan Mimar Murat Kader de koza şeklinde hazırlanan projenin detaylarıyla ilgili bir sunum yaptı. Çalışmanın önemli bir kentsel dönüşüm ışı olduğuna işaret eden Kader. Bursa'ya yakışan özel bir eseri hazırlamak için kentin değerleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti.Toplam inşaat alanı 13 bin metrekare olan yeni açık hava tiyatrosu için projelendirilecek peyzaj alanı ise 25 bin metrekare olacak. Tiyatro, 400 metrekare lobi alanı. 7 bin 900 metrekare kapalı otopark. 310 metrekare ana sahne, 86 metrekare yan sahne. 53 metrekare arka sahne, toplamda 850 kişilik soyunma odasına sahip olacak. 


Tünaydın


Geri Dön